ANBEFALING: For deg som bruker PC-en til litt av hvert

Anbefaling Hvermannsen

For deg som bruker PC-en til litt av hvert

Ja, det er faktisk mulig å få en kjempegod maskin for 6000 kroner, men da må du velge de rette komponentene.


"Hvermannsen" er en anbefaling for deg som vil ha den best mulige datamaskinen til omlag 6000 kroner. Maskinen anbefales til deg som bruker den til det meste, inkludert spilling.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, hvorfor la noen andre få gjøre det, og ikke gjøre noe så spennende selv? Billigere blir det gjerne også. Likevel, om du vil ha en komplett og testet maskin der du bare kan reklamere til en nettbutikk om noe er galt, så er nok en ferdigbygget maskin veien å gå.

Slik bygger du din egen PC

Uavhengig av om du ønsker å spille spill, surfe på nettet eller gjøre seriøst arbeid, vil dette PC-forslaget passe utmerket.

Hovedkortet fra Asus gir mye for pengene, rett og slett et meget godt budsjettkort.

--> Prosessoren vi har valgt er en Intel Core i5 3450. Dette er en firekjerneprosessor fra Intel, som vil gi deg godt med kraft i forhold til pris. Denne prosessoren passer som hånd i hanske med skjermkortet vi har satt opp.

På minnefronten fyller vi opp med 8 GB DDR3-minne fra Corsair. Minne er billig for tiden, svært billig for å være nøyaktig. Dermed ser vi ingen grunn til å ikke fylle opp med 8 GB her, selv om 4 GB nok hadde holdt for hvermannsen.

Skjermkortet fra Gigabyte er basert på AMD Radeon HD 7770 og gir mye ytelse for pengene.

Vi har også tatt en liten frekkis, og setter opp maskinen med en SSD på 128 GB, nærmere bestemt Samsung SSD 830. En SSD gir en bedre brukeropplevelse enn en HDD, men den koster mer per GB med lagringskapasitet. Om 128 GB blir hakket for lite så går det an å legge til en harddisk.

Når det gjelder operativsystem for spilleren har vi satt opp Microsoft Windows 7, i form av Home Premium 64-bit.

Kabinettet fra Cooler Master er billig og bra til prisen, selv om det er sjelden vi anbefaler ting i denne prisklassen. Vi slenger også inn en CX-strømforsyning fra Corsair. I tillegg kan du gjerne legge ved en ekstra 120 mm-vifte eller to, siden det bare følger med en vifte fra produsenten.

Når det gjelder skjerm, anbefaler vi at du selv velger skjerm ut i fra egen lommebok, ved å ta en titt på vår skjermanbefaling. I tillegg legger vi opp til at tastatur og mus i stor grad er en personlig greie, som hvermannsen velger selv.
Vil du ha denne datamaskinen? I prisguiden finner du den til beste pris: Finn beste pris på "Hvermannsen"

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen