Hver tiende tysker vil stemme på piratpartiet

Hver tiende tysker vil stemme på piratpartiet

Det tyske piratpartiet blir mer og mer populært.

Det tyske piratpartiet gjorde stor suksess ved delstatsvalget i Tyskland som ble avholdt september i år. I Berlin fikk de ni prosent av stemmene – noe som sikret alle de 15 kandidatene 15 av 150 plasser i delstatsforsamlingen.

I en ny meningsmåling har partiets oppslutning økt til ti prosent på landsbasis, noe som innebærer at hver tiende tysker med stemmerett ville ha gitt sin støtte til piratpartiet hvis det var riksdagsvalg.

Mot sensur

Det tyske piratpartiets fanesaker er et mer åpent politisk system og motstand mot enhver form for sensur på Internett. Dette er ideer som tydeligvis har falt i god jord hos en vesentlig andel tyskere.

Tidligere denne måneden viste en meningsmåling at åtte prosent av de spurte ville ha stemt på partiet hvis det var valg, og den nye meningsmålingen utført av analysefirmaet Forsa innebærer at partiet kan ha økt sin popularitet ytterligere siden da.

Trekker til seg unge

Ifølge Forsa har piratpartiet tiltrukket seg velgere som er misfornøyde med det eksisterende politiske systemet i Tyskland. Tidligere har slike velgere brukt De grønne som protestparti, men nå virker det som at det er piratene som trekker til seg unge velgere med appeller om en ny politisk kurs.

Partiets formann Sebastian Nerz har tidligere uttalt at det kan være en mulighet å gå inn i et regjeringssamarbeid med Sosialdemokratene og De grønne, men dette forslaget fikk sterk kritikk fra flere av piratpartiets medlemmer. En posisjon i regjering vil ikke passe med partiets rolle som protestparti, hevdet de.

Om Det tyske piratpartiets suksess fortsetter frem til det føderale valget i 2013 gjenstår å se.

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen