Au.
Teknofil
Au. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Ville du kappet av en finger for å beholde Internett?

Nesten hver tredje brite sier «ja».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

«Hvis du ikke hadde noe annet valg, ville du fjernet en finger på den ene hånden, eller mistet Internettilgangen din?»

Det er det hypotetiske spørsmålet Cable.co.uk spurte 2.500 deltakere i en ny undersøkelse. Hele 29 prosent – nesten 1 av 3 – svarte at de heller ville kappet av en finger enn å miste bredbåndet sitt, skriver Slashgear.

Dessuten nektet hele 25 prosent å svare på dilemmaet. Om de hadde blitt tvunget til å ta en avgjørelse, kunne altså tallet blitt enda høyere.

Betyr bredbånd mer enn bare bredbånd?

Det virker kanskje litt oppsiktsvekkende at så mange sier seg villige til å amputere en finger for å beholde Internett. Det spørs om ikke mange av dem ville tenkt seg om en gang til, om de faktisk måtte velge. Ifølge ITProportal har Cable.co-uk-sjef Dan Howdle en teori om hvorfor så mange virker helt avhengige av Internettilgang:

– Før fikk vi dekket våre sosiale behov i «store jafs» – sammenkomster, fester, turer på byen, lange telefonsamtaler. Nå bruker folk mindre tid på dette. Isteden «snackser» vi på Facebook, Twitter og til og med e-post, som lar oss delta sosialt både oftere og mindre intenst, sier Howdle i en pressemelding.

– Det er grunnen til at vi får et litt sinnsykt svar på dette sprørsmålet. En finger? Neppe. Det vi gjør her er å bytte ut «bredbånd» med «kontakt med venner, familie, kollegaer og bekjente» – og i den konteksten blir tanken på å leve med ni fingre ganske trivielt i forhold, for enkelte, avslutter han.

Han er nok inne på noe der, men undersøkelsen viser uansett hvor stor plass Internett har fått i våre sosiale og praktiske liv på relativt få år.

Kappe av en finger eller beholde Internettilgangen din? Kommenter i forumet!

Denne 12-åringen var definitivt ikke villig til å ofre iPhone-en sin
Helte blekemiddel i Mammas smoothie »

(Kilder: SlashgearITProportalCable.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen