Au.
Teknofil
Au. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Ville du kappet av en finger for å beholde Internett?

Nesten hver tredje brite sier «ja».

«Hvis du ikke hadde noe annet valg, ville du fjernet en finger på den ene hånden, eller mistet Internettilgangen din?»

Det er det hypotetiske spørsmålet Cable.co.uk spurte 2.500 deltakere i en ny undersøkelse. Hele 29 prosent – nesten 1 av 3 – svarte at de heller ville kappet av en finger enn å miste bredbåndet sitt, skriver Slashgear.

Dessuten nektet hele 25 prosent å svare på dilemmaet. Om de hadde blitt tvunget til å ta en avgjørelse, kunne altså tallet blitt enda høyere.

Betyr bredbånd mer enn bare bredbånd?

Det virker kanskje litt oppsiktsvekkende at så mange sier seg villige til å amputere en finger for å beholde Internett. Det spørs om ikke mange av dem ville tenkt seg om en gang til, om de faktisk måtte velge. Ifølge ITProportal har Cable.co-uk-sjef Dan Howdle en teori om hvorfor så mange virker helt avhengige av Internettilgang:

– Før fikk vi dekket våre sosiale behov i «store jafs» – sammenkomster, fester, turer på byen, lange telefonsamtaler. Nå bruker folk mindre tid på dette. Isteden «snackser» vi på Facebook, Twitter og til og med e-post, som lar oss delta sosialt både oftere og mindre intenst, sier Howdle i en pressemelding.

– Det er grunnen til at vi får et litt sinnsykt svar på dette sprørsmålet. En finger? Neppe. Det vi gjør her er å bytte ut «bredbånd» med «kontakt med venner, familie, kollegaer og bekjente» – og i den konteksten blir tanken på å leve med ni fingre ganske trivielt i forhold, for enkelte, avslutter han.

Han er nok inne på noe der, men undersøkelsen viser uansett hvor stor plass Internett har fått i våre sosiale og praktiske liv på relativt få år.

Kappe av en finger eller beholde Internettilgangen din? Kommenter i forumet!

Denne 12-åringen var definitivt ikke villig til å ofre iPhone-en sin
Helte blekemiddel i Mammas smoothie »

(Kilder: SlashgearITProportalCable.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen