Hver tredje brite er redd for roboter
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/Teknofil.no)

Hver tredje brite er redd for roboter

Det er det flere gode grunner til ...

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I en ny spørreundersøkelse fra One Poll, som ble kontrollert av en professor ved University of Middlesex, kommer det frem at hver tredje brite er redd for roboter, skriver The Guardian. Helt spesifikt mener denne tredjedelen at «fremveksten av roboter kan true menneskets eksistens», implisitt over tid.

Hva som ligger i denne frykten for roboter kan det være interessant å se litt nærmere på. Like mange av de 2000 respondentene svarer at de kan komme til å miste jobbene sine til en robot. Hele ti prosent tror dessuten at vi vil få se politimenn som kan minne om filmfiguren RoboCop allerede om 10 år.

Spørreundersøkelsen ble gjort i forbindelse med at en amerikansk TV-serie som heter Almost Human snart har premiere i Storbritannia. Denne serien handler nettopp om en «android» politimann.

Sex-maskin?

Andre funn fra spørreundersøkelsen tyder blant annet på at en fjerdedel av britene tror maskiner eller roboter vil være i stand til å kjenne menneskelige følelser i nær fremtid. Nesten halvparten av respondentene mener at den teknologiske utviklingen går altfor fort. Videre er 35 prosent bekymret for at vi har begynt å bruke militære droner som er ubemannet. Ikke minst; 17 prosent svarer at de er klar til å ha sex med en robot. Det hører med til historien at 41 prosent også svarer at det samme vil være «creepy».

 – Mange av oss er bekymret for hvilken rolle teknologi og maskiner spiller i vårt moderne samfunn, men roboter blir i størst grad utviklet for viktige oppgaver som vil beskytte og forbedre livene våre, kommenterer Martin Smith, professor i robotteknologi ved University of Middlesex i forbindelse med undersøkelsen.

Er du redd for roboter? Spre frykten i kommentarfeltet under!

Både leger og pasienter foretrekker robotassistert kirurgi:
– Vi vil bli operert av roboter »

(Kilde: The Guardian)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen