Hvem stjal kameraet ditt?

Et ektepar fra USA fikk frastjålet kameraet sitt mens de var på ferie i Florida.

I kameraet satt det et litt spesielt minnekort – et SD-kort med innebygd trådløst nett, som kan laste opp bilder til internett eller din egen PC når det er innefor området til et trådløst nett som kortet er satt til å gjenkjenne.

Etter at kameraet ble stjålet, tok tyvene bilder av seg selv med det, og litt tilfeldig havnet kameraet innefor området til et trådløst nett som matchet innstillingene på minnekortet. Dermed ble ikke bare eiernes bilder av sin nye baby, og ferien deres i Florida lastet opp, men også bilde av tyvene lå plutselig på datamaskinen hjemme hos familien.

Man har i lang tid hatt passive identifikatorer som gjør at man finner eieren når stjålne gjenstander dukker opp, men det relativt nytt at enheten selv kan melde om hvem tyven er. Det finnes programvare for Mac som kan bruke innebygd webkamera til å ta bilde av tyven, og sende det til deg, så dette er noe som kommer mer og mer.

Familien DeLauzon har valgt å ikke anmelde tyveriet, og er bare glad for å ha fått igjen kameraet og videoopptakene de gjorde av sin nyfødte baby.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen