Hvem er landets beste overklokker?

Komplett.no NM i overklokking arrangeres i år som i fjor på høstens vakreste dataeventyr. I fjor het det HW-LAN, i år heter det The eXperience.

Mange av deltagerne er de samme som i fjor, men det er noen nye. Litt trist er det at fjorårets vinner, Oysfaerg, i år har meldt forfall. Vi ønsker ham velkommen tilbake ved en senere anledning.

Nytt opplegg

Konkurransen vil i år vil ha en litt annen struktur enn det som ble brukt i fjor. I år ønsker vi å fokusere på å maksimere potensiale, istedenfor å raskt hoppe fra øvelse til øvelse. Det er to grunner til dette; Den ene er tidsbruken, den andre er publikumsvennligheten.

Årets konkurranse vil baseres på ytelsestestene SuperPi med 1 million beregninger, Aquamark 3, og CPU-Z (høyeste klokkefrekvens). Dette betyr at det tidkrevende 3DMark 06 er borte i år, men for å kompensere er tiden i kvalifiseringsrundene og finalen knappet inn.

To kvalik-runder

Det vil avholdes to kvalifiseringsrunder på fredag, med fem i hver runde. Kvalifiseringsrundene vil gå over 30 minutter og vinneren av de to rundene vil gå direkte til finalen.

Personen som kommer på andreplass i hvert runde vil fredag kveld kjempe om tredjeplassen. Denne "bronsefinalen" vil foregå med luftkjøling, med litt mer kjølingsenheter enn hva som tillates i kvalifiseringsrundene.

Selv om finalen vil foregå med ekstremkjøling, vil tidsrammen være den samme der også - 30 minutter.

Bedre testet maskinvare

Maskinvaren vil i år være bedre testet enn i fjor. Dette vil sørge for mindre tilfeldigheter når de beste skal kåres. Hvilken maskinvare som vil benyttes blir ikke offentliggjort på forhånd, og deltagerne må forsøke å gjøre det beste ut av det de får til rådighet.

Her er den endelige og oppdaterte deltagerlisten:

  • 1. Jon-t
  • 2. Det dvergiske kaffebord
  • 3. Aspstein
  • 4. Økonom
  • 5. The ghost
  • 6. Tharshan
  • 7. Fluesopp
  • 8. Amdorintel
  • 9. Nassuz
  • 10. Knopflerbruce

Overklokkingsgjengen vil bli sittende samlet, og oppfordres til å ta med seg så mye utstyr som mulig, da Diskusjon.no HWbot team under The eXperience vil forsøke å gjøre et solid hopp på HWbot team-rankingen.

Finale lørdag kveld

Selve finalen vil gå av stabelen en eller annen gang på den store scenen lørdag kveld, og vi kan allerede nå love høye frekvenser og forfrosne fingre, finalistene skal nemlig få leke med flytende nitrogen!

Velkommen til høstens vakreste (og sannsynligvis kaldeste) eventyr!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen