Test

Hvem er best på mobilsøk?

Stadig flere bruker mobilen til å surfe på nettet. De store søkemotorselskapene har derfor laget egne versjoner av søkemotorene sine som er tilpasset mobiltelefoner. Vi har testet fem av disse søkemotorene: Google, Yahoo, Microsoft Live, Sesam og Kvasir.

Alle de fem motorene er tilpasset for å brukes fra mobilskjermen. To av søkemotorene i testen kan dessuten filtrere ut nøyaktig de sidene som passer for mobiltelefonen din, nemlig Sesam og Google.

Billige mobiler kan sjelden surfe på store nettsider med mindre du selv installerer en ny nettleser, for eksempel Opera Mini.

I denne testen har vi sett på hvor brukervennlig hver søkemotor er, og hvor relevante resultater den gir.

TESTVINNER: Sesam er den beste wap-søkemotoren i vår test.
TESTVINNER: Sesam er den beste wap-søkemotoren i vår test.

TESTVINNER: Sesam
Sesams søkemotor er den desidert beste hvis du vil søke på wap-sider og ikke store internettsider. Her får du nemlig flest relevante treff på wap-sider, både norske og engelske.

Du kan også gjøre bildesøk på Sesam, så vel som å søke direkte på Wikipedia. Det er ingen tvil: Sesam er den beste wap-søkemotoren, så merk deg adressen: wap.sesam.no.

Googles Wap-søk kan ikke måle seg med Sesam. Hvis du søker etter wap-sider er det større sjans for å få arabiske treff enn å få norske. Og selv engelske treff er søkemotoren dårlig på.

Resten av søkemotorene i testen søker kun på fulle nettsider, slik at du like gjerne kunne brukt en fullblods søkemotor. I tillegg leverer mange av de for lite relevante treff.

Du kan lese den fulle testen av søkemotorene på neste side.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen