Hva venter oss på Cebit?

Deler av messeområdet sett fra pressesenteret
Deler av messeområdet sett fra konferanse/pressesenteret

I mars hvert år forvandles det enorme messeområdet utenfor Hannover til verdens største teknologimesse - Cebit. Nå står årets messe for døren. Førstkommende torsdag sparkes det hele i gang, og messen varer til og med onsdag 21. mars.

Dette året ventes 6059 utstillere å oppta et gulvområde på 280 202 kvadratmeter - eller rundt 35 fotballbaner. Dermed har messen krympet noe fra fjoråret - da tilsvarende tall var 6350 utstillere og 310 000 m2.

Som tidligere år vil Hardware.no være tilstede og rapportere om spennede nyheter fra messegulvene. Vi er på plass på Cebit dagen før dørene åpnes, og vil gi deg daglige rapporter og bildeserier.

Hva venter oss i år?
På årets Cebit-messe forventer vi å se en rekke hovedkort basert på de nye Intel P35/G35-brikkesettene ("Bearlake") og trolig er mange av kortene i microATX-format. Antageligvis blir også hovedkort basert på AMD 690G og Nvidias MCP68 (GeForce 7000/nForce 630) å finne i større antall. Mange av kortene kommer garantert med HDMI-tilkopling og rettes mot stuebruk.

Vi venter også å se de nye MXM-II-modulene, som er et standard, utskiftbart format for skjermkort for bærbare maskiner. Foreløpig har ikke MXM-standarden tatt av, og det gjenstår å se om MXM-II kan gjøre noe med dette. I samme åndedrag nevner vi Asus XG Station - som naturligvis er noe av det vi gleder oss mest til å sjekke ut.

Flere nye bærbare PC-er blir også garantert å finne på Cebit. Det er alltid spennende å se hvor mye funksjonalitet og kraft produsentene klarer å pakke inn i stadig mer kompakte og lekre maskiner.

Selv om ikke brikken blir lansert, forventer vi å få mer informasjon om ATI/AMDs R600. AMD skal holde en stor pressekonferanse på kvelden torsdag den 15. - hvor vi rett og slett blir ekstremt skuffet om ikke R600 er et tema. For sikkerhets skyld har vi også avtalt "one-on-one"-samtaler med bl.a. grafikkansvarlige hos ATI/AMD.

2007 er utropt til gjennombruddsåret for harddisker med flashminne. Vi håper dermed å få sett nærmere på flere slike produkter på Cebit.

Ellers dukker det som alltid opp en og annen overraskelse. Følg med på vår Cebit-dekning til uken!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen