Hva venter oss i september?

Vi skriver i denne stund september, og året 2004 nærmer seg etterhvert slutten. Så langt har mobilmarkedet fått den oppsvingen som man håpet på under CeBIT-konferansen, og salget av telefoner har slått alle forventninger. Dyre telefoner er blant salgsvinnerene, men nå slår kanskje lavprismodellene tilbake.

Gode fargeskjermer og grei funksjonalitet må nødvendigvis ikke koste, og kampen fremover vil stå mellom telefoner som Siemens nye A-modell, A65, og Nokias nye lavpris-kamskjell 2650 og lavpris-proff 2600. Kun tid og pris vil vise om disse kan lokke kundene.

Forventningene er også høye til Samsungs nye designtelefon E800, og spørsmålet er om Samsung har like mye suksess med denne som med den bestselgende forgjengeren E700. På den andre siden står Siemens med sin oppfølger til SL55, telefonen som blant annet vant flere designpriser i sin tid. SL65 har ikke bare forgjengeren å forsvare, men må samtidig lokke nye pengesterke kunder til Siemens, som for tiden sliter med økonomien.

På neste side vil du finne disse telefonene samt Sony Ericssons nye ungdomssatsning K500i og den nedenfor-nevnte Nokia 6260.

 

Nokia 6260 - et bærbart kontor


(Klikk for større bilde)

Nokia 6260 fikk mye medieomtale da den ble presentert for to måneder siden. Telefonen er ikke bare Nokias første kamskjell-modell med Symbian, men er kort forklart en sammenbinding av det nyeste av teknologi og design i én og samme modell. Av den grunn mener mange at 6260 kan være nøkkelen tilbake til en sterk lederposisjon i markedet for Nokia.

Og dette kan godt stemme, for 6260 byr på mye snacks. Først av alt er det kanskje den vridbare skjermen som imponerer. Denne kan vris 180 grader rundt, slik at man bare har skjermen og kommandoknappene oppe. På den måten kan man bruke mange av telefonens enkle funksjoner uten å måtte slå opp telefonen, noe som kan være praktisk.

Selve skjermen er heller ikke dårlig, og byr på en oppløsning på 176 x 208 punkter i TFT-kvalitet. Dette er samme type skjerm som vi har sett i samtlige av Nokias Symbian-modeller, og når skjermen også kan vise hele 65.000 farger, så er det ingen tvil om at 6260 stiller sterkt på skjermfronten.

En annen stilig finesse på Nokias nye proffmodell er kameraløsningen. Som på LG G7100, så befinner kameralinsen seg på siden av telefonen. Dette gjør at man må snu skjermen 90 grader for å kunne bruke kameraet, noe som kanskje ikke er så veldig praktisk, men som beskytter linsen og muligens gir en mer ekte følelse av å faktisk ta bilder.


(Klikk for større bilde)

Siden 6260 først og fremst er en profftelefon, har den også en god del funksjoner og muligheter tilpasset den travle forretningsmann. Dette er blant annet mulighet til å åpne og redigere Word-filer på telefonen. Man kan også åpne og vise frem Powerpoint-dokumenter.

Ellers har telefonen innebygd MP3-spiller og radio, begge med støtte for stereolyd. Telefonen har også plass for minnekort av typen MMC. Dermed behøver ikke brukere av 6260 å bekymre seg for mangel på plass, ettersom man i dag kan få minnekort av typen MMC opp i 1 GB.

Telefonen skal ifølge Nokia komme i løpet av september, men noen bestemt dato har ikke selskapet gitt. Prisen på telefonen blir på saftige 4000 kroner uten binding. Mer informasjon om Nokia 6260 finner du i vår artikkel fra juni, 'Symbian-kamskjell fra Nokia'.

DEN BESTE PRISEN PÅ 6260 FINNER DU I PRISGUIDEN >>>>

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen