Hva venter oss i mars?

Bruk lanseringsguiden...:

...for å finne lanseringsdato for de forskjellige modellene. Lanseringsguiden finner du her og på forsiden.

Bruk lanseringsguiden...:

...for å finne lanseringsdato for de forskjellige modellene. Lanseringsguiden finner du her og på forsiden.

Våren står for døren, og det gjør også en rekke nye telefoner. Denne måneden kan vi vente oss blant annet Nokias nye superflaggskip N95, Sony Ericssons billigste Walkman W220 og ikke minst Palm Treo 750, som er Palms første med Windows Mobile-operativsystem her til lands.

Allikevel er mars kun en forsmak på hvilket modellskred vi kan vente oss i april. Mange av telefonene lansert på årets 3GSM kommer i neste måned, noe som definitivt gir oss mobilentusiaster noe å se frem til. Men det til tross, mars har mange viktige nykomlinger på gang, og det er mye snacks å ta tak i frem til april.

Nokia

Nokia N95 - monsteret fra de finske skoger
Om du noengang har lurt på om det finnes telefoner som har alt, så gjør det faktisk det. Nokias kommende N95 er et teknologimonster uten like, med alt av teknologiske løsninger og finesser en teknofantast kan drømme om.

For ikke bare er N95 den første til Nokia med HSDPA, eller såkalt super-3G. Den har også full GPS-funksjonalitet, firebånds GSM-støtte og EDGE på plass, samt en stor skjerm på 2,6 tommer som kan vise detaljerte GPS-kart og fulle nettsider i en oppløsning på 240 x 320 punkter. N95 er altså telefonen du både har med deg på tur i skogen og på kontoret.

(Klikk for stort bilde - Foto: Nokia)
(Klikk for stort bilde - Foto: Nokia)

Videre kan N95 skilte med standardteknologi som blåtann og infrarød, i tillegg til litt mindre vanlige teknologier som Wi-Fi, UPnP og A2DP. Wi-Fi lar deg henholdsvis surfe på nett trådløst via hjemmenettverket, akkurat som på PC-en. UPnP lar deg styre TV-en og stereoanlegget med telefonen (krever at disse støtter UPnP). Og A2DP gjør at du kan høre på musikk trådløst i stereokvalitet.

Det fiffige med N95 er at telefonen også har morofunksjonene på plass, anledet av et fem megapikslers kamera med autofokus og 20x digital zoom. Kameraet kan også ta opp video i oppløsningen 640 x 480 punkter med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund. Det setter N95 rett under de mest kompakte videokameraene spesifikasjonsmessig.

Deretter må det nevnes et par ord om mediespilleren. N95 har nemlig fått en flunkende ny mediespiller som kan vise albumomslag, sangtittel, albumtittel og så videre. Men det spesielle er at når du skrur på mediespilleren, snus skjermen til horisontal modus tilpasset filmvisning, og du kan dra ut et eget sett med multimedietaster. Disse sitter bak skjermen og vises når du skyver tastaturet i motsatt retning av hva du gjør når du skal dra frem talltastene.

N95 er ventet i løpet av måneden og vil få en pris på rundt 5500 kroner. Du kan lese mer om N95 i vår sniktitt på telefonen og lanseringsnyheten.

Nokia 6290

(Klikk for stort bilde - Foto: Nokia)
(Klikk for stort bilde - Foto: Nokia)

Nokia 6290 - avansert telefon i klapputgave
En annen telefon Nokia har i godteposen denne måneden, er 6290. Dette er en av Nokias hittil mest avanserte Series 60-telefoner i kamskjellsformat, med både 3G, EDGE og firebåndsstøtte under lokket.

Som kanskje designet også indikerer, så er ikke 6290 akkurat beregnet på moteløver eller andre som setter pris en litt spenstig telefon. Her er det nyttefunksjonene som er i høysetet. Telefonen har både QuickOffice, epostleser, blåtann og infrarødstøtte samt USB-port og plass til MicroSD-minnekort.

6290 har også et to megapikslers kamera, samt en TFT-skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter. Ytterskjermen er noe enklere med en oppløsning på 128 x 160 punkter, men kan fortsatt vise kalenderoppføringer, slik at du slipper å åpne telefonen for å se dette.

Videre kan 6290 friste med et to megapikslers kamera, mp3-spiller, FM-radio og videospiller, slik at du ikke bare råtner bort på kontoret i kjedsomhet. Ettersom telefonen også er en Series 60-telefon er det ikke noe problem å laste inn nye programmer og moromuligheter etter ønske.

6290 skal dukke opp i butikkhyllene i løpet av måneden, og er ventet å få en utsalgspris på rundt 2800 kroner uten subsidier.

Du kan lese mer om 6290 i vår sniktitt og lanseringsnyheten.

Nokia 6300

(Klikk for stort bilde - foto: Nokia)
(Klikk for stort bilde - foto: Nokia)

Nokia 6300 - finsk utgave av tynnebølgen
Månedens tredje og siste nyhet fra Nokia er 6300, telefonen som skal få Nokia til å henge med på "tynne"-bølgen. Helt syltynn er 6300 imidlertid ikke. Målene på 10,6 x 4,4 x 1,3 cm avslører at det fortsatt er noen millimeter igjen til verdens tynneste telefon.

Uansett, så skiller 6300 seg ut fra mye annet. Telefonen har fått et stilrent design i med et klart Nokia-særpreg og menyer i Series 40-format, som også burde være velkjent for de fleste.

6300 er utstyrt med en to tommer stor skjerm med oppløsningen 240 x 320 punkter og en fargedybde på 16,7 millioner farger. Bak på telefonen sitter det et to megapikslers kamera.

Som nevnt innledningsvis, så er det nok design som står i fokus på 6300. For utenom EDGE-støtte, trippelbånd, enkel blåtann-støtte, radio og mp3-spiller har ikke telefonen så mye å by på. Med unntak av minnekortstøtte for korttypen microSD.

6300 skal komme i butikk i løpet av måneden og vil få en utsalgspris på vel 2100 kroner.

Du kan lese mer om Nokia 6300 i vår sniktitt på telefonen fra i fjor, samt lanseringsnyheten vår.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen