Hva venter oss i mars?

Etter en måneds pause er 'Hva venter oss?' nå tilbake med nye telefoner, etter ønske fra mange lesere. Her ønsker vi å presentere telefoner som er ventet å komme på markedet i løpet av mars måned, og gi et innblikk i hva produsentene egentlig har å friste med denne måneden.

CeBIT er nært forestående og 3GSM gikk av med brask og bram for rundt tre uker siden. I løpet av denne tiden og i de kommende ukene vil produsentene vise oss hva de har på lager for det kommende året, og mange ser dermed et snarlig kjøp av ny telefon som utaktisk.

Mange av de telefonene som kommer denne måneden er allikevel verdt en titt, til tross for at de tilhører 2004-porteføljene. Motorola Mpx 220 er for eksempel første kamskjell hit til lands med Windows Mobile, mens Nokia 3230 er første megapikseltelefon fra den finske giganten med ungdom som målgruppe. Vi vil derfor tørre å påstå at mars måned absolutt har mye nytt og spennende å by på.

Motorola Mpx 220 - the return of Motorola

Motorola har lenge ligget på sidelinjen i det norske mobilmarkedet, noe som har gjort solide innhogg i salgstallene deres. Nylig begynte imidlertid den amerikanske produsenten å dukke opp igjen i norske butikkhyller, og har vi forstått Motorola rett nekter selskapet å slippe Norge med det første. Et ledd i den strategien er Mpx 220.

Motorola Mpx 220 er etterfølgeren til Mpx 200, som tok både det amerikanske og det europeiske markedet med storm. Noe av årsaken til forgjengerens suksess var at man kombinerte heftige funksjoner med et lekkert og ettertraktet design, noe som også Mpx 220 vil prøve å videreføre.

Mpx 220 blir første mobil ut fra Motorola med Windows Mobile 2003 SE, som er en videreføring av Windows Mobile 2003 First Edition. Endringene ligger hovedsaklig i stabilitet og små nyanser i systemet, men Microsoft har gjort systemet adskillig mer energivennlig, noe som resulterer i at Mpx 220 har en batterilevetid på 260 timer standby og 7 timer tale. Dette er usedvanlig bra for en telefon av dette kaliberet.

Ellers er systemet svært likt det vi kjenner fra datamaskinen. Man har tilgang på vanlige Microsoft-applikasjoner som MSN Messenger, Internet Explorer, Outlook og Media Player.

Ingen koloss
Mpx 200 var en av de første telefonene med Windows mobile som holdt seg innenfor fornuftige størrelsesrammer. Mpx 220 er identisk i størrelse med forgjengeren, til tross for en god del forbedringer. Den nøyaktige størrelsen er på 10 x 4,8 x 2,4 cm, som ikke er alt for langt unna størrelsen på en voksen kamskjellsmodell i dag.

Mpx 220 er første telefon ut her til lands med både Windows Mobile og megapikselkamera. Telefonen kan ta bilder i oppløsningen 1,2 megapiksler i tillegg til videosnutter. Dissee lagres enten på telefonens 10 MB store internminne eller på et SD-kort. SD-kort finnes i størrelser på opp til 512 MB.

Skjermen i telefonen er av samme type som i Mpx 200, altså en TFT-skjerm med oppløsningen 176 x 220 punkter. Fargedybden er på 65.000 farger, noe som lett skulle kunne gjengi virkelighetstro bilder på skjermen. Den ytre skjermen leverer 96 x 64 punkter, og kan vise opptil 4096 farger.

Ellers har Mpx 22 mye å by på når det angår trådløs teknologi. For eksempel har Motorola endelig fått på plass skikkelig Blåtann-støtte i Mpx 220, i motsetning til forgjengeren som fikk mye pepper for denne mangelen. Man har også mulighet for å sende e-post, med telefonen, og det skal v'ære mulig å bruke telefonen i hele fire forskjelle GSM-nett - GSM 850, 900, 1800 og 1900 MHz.

En liten mangel som er viktig å poengtere er at Mpx 220 verken har EDGE eller 3G, så man må belage seg på mye venting når man surfer på nettet eller henter e-post. Og om ikke det var nok, så har Motorola valgt GPRS av klasse 8, som er hakket tregere enn den mest anvendte klasse 10.

Telefonen er i butikkhyllene i skrivende stund, og koster rundt 4500 kroner uten abonnement. Mer om Mpx 220 kan du lese her.

DEN BESTE PRISEN PÅ MPX 220 FINNER DU I PRISGUIDEN>>>>

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen