Hva venter oss i 2004?

I august kunne vi fortelle om det nyeste av det nyeste som skulle komme denne høsten. Nå har mange av modellene som ble omtalt kommet til butikkene, og vi føler av den grunn at det er nødvendig med en liten oppdatering på hva vi kan glede oss til fremover. Her omtaler vi blant annet de nye Microsoft-telefonene, hva som venter oss på kamskjells-fronten og annet av modeller vi kan se frem til.

MyDevice - finsk teknodrøm


Eleganse og design i smaspill med teknologi

Finnenes nye stolthet er slett ikke en Nokia, men den nye teknobamsen MyDevice. Selskapet MyOrigo, som står bak den innovative telefonen, har som formål at skjermen og grensesnittet skal tilpasse seg automatisk ettersom hvordan man holder telefonen. Enheten har ikke knapper, og er derfor utstyrt med en pekepinn som man har på P800 fra Sony Ericsson. Den trykkfølsomme skjermen har en oppløsning på 176x320 piksler, og vibrerer hver gang man trykker på den.

MyDevice stiller ikke noe svakere på teknologifronten enn dagens telefoner i denne klassen. Derfor har den innebygget kamera, MP3-spiller og MMS. Telefonen med det ganske så innovative grensesnittet er ytterligere omtalt i denne artikkelen.

Nokia 7700 - trykkfølsom mediaterminal


Nokia 7700 er selskapets nye koloss

Nokia 7700 kommer fra samme land som MyDevice, men går under det adskillig mer kjente merket til Nokia. 7700 er i likhet med MyDevice ment å være et alternativ til P900, og har absolutt spesifikasjonsfordelene på sin side. Bare skjermen har tre ganger så høy oppløsning som P900, og kan tilby det nærmeste vi kommer VGA-oppløsning hittil med en oppløsning på hele 640x320 piksler.

Skjermen kommer til sin rett på 7700, siden man blant annet kan ta inn TV-signaler og se på video. Nokia vil posisjonere 7700 som en mediatelefon og fyrer løs med det som finnes av muligheter idag. MP3-spiller som støtter WAV, MP3, AAC og Midi er bare et eksempel. For å få plass til dette følger det med drøyt 90 MB minne med telefonen som er fordelt mellom 64 MB på et MMC minnekort som følger med, og 25 MB minne som er integrert i telefonen.

7700 er uheldigvis særdeles stor, og er en god del større enn det vi er vant til fra dagens GSM-telefoner. Vekten er også betydelig, og det gjenstår å se hvor mange som ønsker å drasse med seg et drog av en telefon på 183 gram. Men det er nok ingen tvil om at "godklumpen" vil kunne falle i smak hos de med både stor lommebok og store lommer. Mer informasjon finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen