Hva venter oss?

Profftelefoner er ofte mobiltelefoner med det siste innen teknologi og utstyr innebygget, ofte til en drøy pris. Denne høsten slipper produsentene profftelefoner i store mengder, og det er duket for en voldsom pris- og reklamekrig, hvor man vil se at produsentene vil gjøre sitt ytterste om å kapre kunder i et ellers lite mindretall av mobilbrukerne.

Siemens SX1 er en av de mest spennende telefonene i vente. Telefonen er selskapets første telefon med operativsystemet Symbian, og har foruten det uvanlige designet det meste av dagens tilgjengelige teknologi innebygget.

Den lille sjarmøren kan blant annet vise til VGA-kamera med mulighet for både video- og bildefotografering. Skjermen er av type TFT og har en fargedybde på 65.000 farger. Telefonen har også mulighet for minnekort, MMC, og trådløs overføring via enten Blåtann eller IR. Ifølge Siemens vil telefonen koste rundt 4500,-

Nokia lanserte nylig sitt nye flaggskip kalt Nokia 6600. Telefonen er svært lik Siemens SX1, men mangler stereolyd samt radio. Nokia 6600 er allikevel en spennende nyhet som viser at Nokia fortsatt henger med de andre produsentene på teknologifronten. 6600 har for eksempel Blåtann, noe som har manglet på mange av selskapets siste proffmodeller. Skjermen er TFT og kan som SX1 sin vise 65.000 farger. Utsalgspris er enda ikke kjent, men havner trolig på noe det samme som SX1.

Sony Ericsson har sagt at de har en ny versjon av hybriden P800 på vei, kalt P810. Foreløpig ligger det ingen offesielle bilder eller spesifikasjoner fremme av modellen, men dette vil trolig komme på Sony Ericssons lansering i september.

 

Motorola V600 ble sluppet for et halvt år siden, men har enda ikke nådd markedet. Telefonen har ikke Symbian som Nokia 6600 og SX1, men vender seg nok mer mot folk med behov for teknologi i en smekker innpakning. Det er ingen tvil om V600 har potensialet til å gi Motorola det lille som selskapet trenger for å ta tilbake tapte markedsandeler. Blåtann, VGA-kamera med mulighet for videoopptak samt en toppskjerm med mulighet til å vise 65.000 farger viser at Motorola fortsatt henger med. Utsalgsprisen er ukjent, men blir etter alt å dømme ganske høy.

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen