Hva slags Facebook vil du ha?
Teknofil

Hva slags Facebook vil du ha?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Tidligere i år skapte Facebook mye oppstyr da de endret sine brukervilkår. Nå har de revurdert vilkårene og vil at du skal si hvordan du selv vil at nettsamfunnet skal fungere.

Stem frem din favoritt

Etter at Facebook endret sine brukervilkår tidligere i år fikk de mye kritikk da de tok seg vide rettigheter til hvordan selskapet kunne bruke informasjonen du deler gjennom nettsiden. Facebook trakk da de nye vilkårene og inviterte brukerne selv til å komme med innspill til hvordan et sett med nye vilkår skulle se ut. Nå er denne jobben over og du kan stemme over hvilke vilkår du ønsker.

Det er to forskjellige dokumenter du kan stemme over. Ett sett hvor brukernes egne kommentarer og innspill er tatt med og ett sett som tisvarer de vilkårene nettstedet har i dag. I utkastet hvor brukernes kommentarer har blitt tatt med blir det nå i større grad understreket at du som bruker har retten til innholdet du laster opp. Det være seg både meldinger og tekst. Det slås også fast at fremtidige endringer i vilkårene må gjøres i samarbeid med nettstedets brukere.

I disse vilkårene fastsettes det samtidig 10 egne prinsipper for Facebook. Disse prinsippene kan nærmest tolkes som menneskerettighetene for Facebooks verden. Her slås det fast at alle i verden bør ha tilgang til Facebook og at alle brukere er like mye verdt, uansett hvor mye tid de bruker på nettstedet.


Facebook understreker at dette må vurderes av en uavhengig gruppe før det blir aktivt om det er dette utkastet flertallet går for. Alternativet er å beholde de brukervilkårene nettstedet har i dag.

Avsluttes torsdag
Avstemningen er åpen frem til torsdag 23. april og Facebook binder seg til å etterkomme flertallets ønske om deltakelsen i avstemningen er minst 30 prosent av nettsamfunnets aktive brukere. Med aktive brukere menes brukere som har vært inne på sin profil de siste 30 dagene. I skrivende stund leder de ny brukergenererte reglene med 73 prosent av stemmene.

Her kan du selv gi din stemme.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen