Hva skjer med VIA?

VIAs nyeste AMD-brikkesett: K8T900
AMD-brikkesettet K8T900 ble lansert i 2005

I løpet av det siste året har det gått mange rykter om VIAs satsningerområder og lønnsomhet. Det blir stilt spørsmål både rundt selskapets omorganiseringer og manglende lisensiering for å utvikle brikkesett for Intel-prosessorer.

I mai 2007 ble det sendt en intern e-post til ansatte i selskapet som avkreftet ryktene om at selskapet skulle være i ferd med å avslutte brikkesettproduksjonen. Ryktene har imidlertid blusset opp igjen etter at selskapet fortsatt ikke har fornyet Intel-lisensen.

Det stilles det nå ytterligere spørsmålstegn til selskapets strategi, da VIA mot slutten av 2007 slo sammen brikkesett- og CPU-divisjonen med en beskjed om at selskapet heretter skal fokusere på å utvikle brikkesett kun for egne plattformer.

I praksis betyr dette at VIA på sikt faser ut tredjeparts-brikkesett for Intel- og AMD-plattformen. Men trolig vil AMD-plattformen leve noe lenger hos VIA enn Intel-løsningene.

Med dette ser det dermed ut som om Intel-delen av brikkesettmarkedet i stor grad overlates til Intel og Nvidia - og delvis SiS.

(Kilder: Neowin, Techreport, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen