Hva skjer med iPhone i dag?

Nok en gang har Apple klart å samle teknologijournalistenes oppmerksomhet. Ikke så rart, for enten man liker Apple eller ikke, så er selskapet utvilsomt en av de viktigste aktørene i mobilverdenen. Derfor følger både analytikere og tekonologiinteresserte med, når Steve Jobs holder innledningsforedraget på Worldwide Developer Conference i San Francisco i kveld.

Men det er få analytikere som tror på at Apple vil lansere en iPhone 5 i dag. (bildet til høyre viser hvordan enkelte ryktemakere mener den vil se ut). iPhone 5 er ventet til høsten, og de store spørsmålene knyttet til iPhone 5 dreier seg om hvorvidt den vil få NFC-brikke, og om den vil ha både 3G og 4G-støtte.

Det vil med andre ord komme som en stor overraskelse dersom det blir annonsert en ny mobiltelefon i dag.

Er dette iPhone 5? Det får vi neppe vite før til høsten.
Er dette iPhone 5? Det får vi neppe vite før til høsten.

Men det betyr ikke at det ikke vil skje noe med iPhone. Apple har bekreftet at de vil introdusere iOS 5, som er en ny versjon av operativsystemet i iPhone. De har også annonsert at Jobs vil snakke om iCloud, Apples kommende skytjeneste.

iCloud

Hva den nye skytjenesten vil inneholde er foreløpig en godt bevart hemmelighet. Men det spekuleres i at du nå vil få tilgang til tjenester som streaming av filmer og TV-show, ikke ulikt det HTC har lansert i sin tjeneste ”Watch”. Netstedet TechCrunch antyder at iOS 5 vil få bedre varslingstjeneste for hendelser. DaringFireball har hørt rykter om at iClouds ikke vil bli en ny MobileMe (skytjeneste for fjernadministrasjon av iPhone) men snarere en skyversjon av iTunes.

Det er også spennende å se om Apples skytjeneste vil bli en konkurrent til Googles iGoogle, der du kan logge deg på og få tilgang til skytjenester for alt fra dokumentbehandling til lagring og deling av filer. En liknende tjeneste er allerede annonsert av Microsoft, som skal integrere den i Windows Phone med Mango fra i høst.

Mobilen.no følger også med når Steve Jobs går på Scenen i San Francisco klokken 19.00 i kveld. Klikk innom ofte, for her vil nyhetene bli oppdatert fortløpende.

Les mer om iCloud og Apples gigantutbygging her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen