Hva skjer med EM64T og Microsoft?

I utgangspunktet skulle AMD64 og EM64T være kompatible med hverandre. Det ble imidlertid slik at det allikevel ble små tekniske forskjeller, noe som i visse tilfeller kan være et irritasjonsmoment hos utviklerne. For ganske kort tid siden ble det klart at dagens beta-versjon av Windows XP 64-Bit Edition for 64-Bit Extended Systems kun kjører på Opteron og ikke EM64T. En ny versjon forventes i løpet av relativt kort tid, da også med støtte for Intel sine 64-bits prosessorversjon.

Microsoft har bekreftet at SQL Server 2005 vil komme i en spesiell versjon for AMD64-plattformen. Det som er litt rart er at det ikke skrives noe som helst i samme pressemelding hvorvidt Intel EM64T også vil bli inkludert i denne strategien. Har Microsoft gått lei av Intel eller holdes de bare på pinebenken?

Sjansen for at begge de to arkitekturene vil bli støttet av SQL Server 2005 er selvsagt meget stor. En gigantaktør som Intel vil nok neppe bli holdt utenfor i en såpass viktig lansering.

Man kunne kanskje tenke seg at EM64T vil bli tatt hånd om i Itanium-versjonen ettersom Xeon og Itanium på sikt skal bruke samme sokkel. Dette ser imidlertid ikke ut til å være aktuelt før om et par års tid. Det viktigste poenget med AMD64-versjonen er å ha et kostandseffektivt alternativ.

Til informasjon kan det nevnes at Microsoft har utsatt 64-bits versjoner av Windows XP og Server 2003 til 1. halvdel 2005. Grunnlaget for utsettelsen påstås å være kvalitetssikring.

(Kilder: Microsoft, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen