Hva skjer hos Microsoft?

Windows
Windows Vista har gått i RTM, og lanseres etter planen 23. November. Kanskje mindre kjent er at Microsoft-eksamen 70-620—som gir kandidaten tittelen MCTS (Technology Specialist) innen Windows Vista Client Configuration—er i beta i disse dager. Eksamen ventes å gå live i andre halvdel av desember.

Longhorn Server synes å ha stått noenlunde stille, mens Microsoft har kastet alt tilgjengelig kull på Windows Vista. Vi venter at betaversjonene av Longhorn Server begynner å komme tettere nå som Vista har blitt ferdigstilt. Av versjonene til Longhorn Server vil Longhorn Server Core være blant de mest interessante, totalt blottet for grafisk brukergrensesnitt. Ikke overraskende er Microsoft PowerShell en viktig del Longhorn Server Core. Ellers er det jo unektelig å se at "BDC"er er på vei tilbake i Microsofts domeneverden, denne gang under navnet Read Only Domain Controller. Hensikten er å skulle kunne plassere en domenekontroller som ikke er oppdaterbar i DMZ, slik at et eventuellt innbrudd ikke vil kunne benyttes til å gjøre endringer på klienter/brukerkonti. Så kan det saktens diskuteres om man vil ha hashen til administratorpassordet liggende på en server i DMZ.

Exchange
Exchange 2007 synes fortsatt å være i Beta 2, men er ventet ferdigstilt i aller nærmeste fremtid. Exchange 2007 skal etter planen lanseres samtidig med Windows Vista, altså 23. November. Av interessevekkere her er Unified Messaging helt klart blant favorittene. Administratorer vil nok irritere seg over at det ikke lenger er mulig å kunne administrere epost-konti fra Active Directory Users and Computers, og lisensansvarlige er bekymret over viktigheten av Exchange Edge Transport Server, som innfører en ekstra Exchange-lisens i organisasjonen. Er man hektet på sikkerhet vil Local Continous Replication (LCR) og ikke minst Clustered Continous Replication (CCR) være av interesse. Sistnevnte benytter seg av en ny egenskap ved Microsoft Cluster Service i Windows Server 2003, nemlig bruken av et filshare som quorum i clusteret. Exchange 2007 er den eneste store programvaren som per i dag benytter seg av denne muligheten. Til slutt skal det nevnes at Exchange 2007 i kombinasjon med Outlook 2007 gjør at klientene kan koble seg rett opp mot Exchange, uten at brukeren første gang må skrive inn navnet på serveren han skal koble seg opp mot, noe som vil lette administrasjonen i en del organisasjoner.

Av sertifiseringer ventes eksamen 70-236, som gir kandidaten tittelen MCTS på Exchange Server 2007 på å gå i beta på slutten av året, og live mot slutten av februar. Det vil også komme flere eksamener som skal kunne tas i tillegg til denne, for så å oppnå tittelen MCITP (IT Professional) på design av Exchange 2007 løsninger. Det antas at en av disse eksamene vil gå på design av infrastrukturløsninger, mens en annen vil gå på høytilgjengelighet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen