Hva skjedde med Skype?

Vi skrev tidligere denne uken om tekniske problemer hos Skype. Rundt 220 millioner brukere over hele verden hadde problemer med å logge seg inn på tjenesten.

Skype hadde også problemer i 2004 og 2005, men da var bruddene kortvarige.

Hva skjedde egentlig?

Det har allerede dukket opp mange teorier angående Skype-problemet denne gangen, men ingen av dem er foreløpig bekreftet. Dette er noen av teoriene:

 • DoS-angrep
  Valery Marchuk fra det russiske nettstedet SecurityLab.ru mener nedetiden skyldes et DoS-angrep som angivelig skal være forårsaket av en skadelig kode som er sendt ut av en anonym bruker.

  Marchuk skal ha lagt ut en "Proof-of-Concept"-kode, som angivelig skal vise hvordan angrepet kan skje. En Skype-klient ringer et bestemt nummer, og det er denne oppringingen som skal ha forårsaket DoS-angrep mot den aktuelle Skype-serveren.

  Dermed ble Skype tvunget til å ta kontakt med en annen server, og da er ringvirkningen i gang som etter hvert tar ned hele nettverket.

 • Feil i algoritme
  Selv mener Skype at tjenesten ikke er blitt utsatt for et angrep utenfra. De forklarer situasjonen med en feil i algoritmen i programvaren som styrer Skype-nettverket.

 • Et autentiseringsproblem
  Andy Abramson fra nettstedet Voip Watch tror problemet kan skyldes at autentiseringen ikke virket som den skal.

  Det som får Abramson til å mene dette er at brukere som allerede var innlogget når feilen oppsto, kunne fortsette å være pålogget.

 • Feil i Windows Update
  Journalisten Tom Keating har lagt frem en teori som sier at problemet kan skyldes en feil i en av sikkerhetsoppdateringene som Microsoft slapp tirsdag.

Status

Skype skal fortsatt være noe ustabil for enkelte brukere, men situasjonen skal ha forbedret seg, og er ventet å bli gradvis bedre etter hvert.

Det siste i denne saken er at Skype nå har friskmeldt innlogging. Enkelte funksjoner kan være ustabile.

Om Skype

Les mer om Skype i vårt programtips.

(Kilder: ZDNet Blogs, InfoWorld, PC World.com (1), PC World.com (2), TMCnet Blog, VoIP Watch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen