Hva skjedde denne uken?

Uken er over og mye har skjedd. Det var både finanskrise og fremleggelse av statsbudsjett som dominerte på de fleste nyhetssider. Det er derimot ikke sikkert at du fikk med deg de beste sakene innen den teknologiske verden denne uken. Derfor har vi laget denne oversikten for deg.

Tollgrensen består
Som skrevet ble statsbudsjettet lagt frem. Regjeringen hadde ingen spesielt gode nyheter for deg som er glad i dupeditter. Tollgrensen på 200 kroner blir stående. Derimot vil regjeringen bevilge 80 millioner for å rydde opp i kodekaoset på offentlige nettsider. Om du derimot vil spare penger på personlig plan er kanskje heller denne guiden for å sette sammen en PC til 1.600 kroner bedre å følge.

Ellers har Apple fått mye omtale denne uken. De planlegger storlansering med nye Mac-maskiner neste uke. Samtidig står designet på Ipod i fare for å falle. Da hjelper det lite at Steve Wozniak som var med å grunnlegge Apple mener at Ipodens levetid er forbi. Om Wozniak har rett gjenstår å se, enn så lenge troner Ipod på toppen over solgte MP3-spillere og de kommende Mac-ene vil muligens støtte opp om denne spilleren i enda større grad. Om du derimot ønsker å oppgradere Mac-maskinen du allerede har kan du følge denne guiden.

Flere guider og tester
En annen guide du kanskje gikk glipp av var denne om hvordan du henger flatskjermen på veggen. Ellers kan vi anbefale denne guiden om tabbene du absolutt bør unngå på Internett, tipset om rogrammet som renser opp din maskin, guiden til hvordan du kan lage ringetoner til Iphone og denne om hvordan du kan se på TV på din mobil.

Ellers har både Clickfree backup, Humax HD/DVD-opptaker, øreplugger, Logitech-tastatur og Nokias nye Tube-mobil blitt testet. Pass også på at du ikke går glipp av testen av robotdinosauren Pleo som vi har hatt besøk av de siste ukene.

Foruten dette har personvernet stått i fokus på våre sider med Google som trolig vil lansere tjenesten Street View i Norge og tjenester som overvåker dine barn. Ikke minst kom nyheten om at britiske myndigheter vil bruke enorme summer på storstilt overvåkning av sine innbyggere.

Funn hos våre konkurrenter
Til slutt denne uken vil vi anbefale våre lesere noe så uvanlig som å lese en artikkel hos en av våre konkurrenter. Kommentaren "Hvorfor vil dere ikke ha pengene mine" hos Dinside.no setter spørsmålstegn ved filmbransjens strategier her i landet. Vi har selv lurt på hvorfor filmbransjen ikke setter opp en god nettjeneste for filmkjøp i Norge, og spurt bransjen om dette uten å få svar. Kommentaren hos Din Side treffer dette problemet på kornet.

God lesning og god helg!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen