Hva skal du stemme?

Hva skal du stemme?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nå nærmer den store dagen seg med stormskritt.

Alle partiene kjører ut sine beste kanonader for å kapre din stemme.

Om du er lei av valgflesk og tomme løfter, så kan nettet hjelpe deg med å ta det viktige valget.

Les også:
Test av partienes nettsider
.
Reality-show over streken
.
Hva selger best i Norge?

Test deg selv
Alle de store nettavisene med respekt for seg selv har satt opp fiffige løsninger for å hjelpe deg å ta avgjørelsen. Ved å bruke en av disse slipper du å ligge våken om natten på grunn av valgets kvaler.

Men om du tar en av disse i bruk må du være oppmerksom på at kommunen din kan få et litt annet styresett enn det du egentlig ønsker.

Nettavisens partitest
Nettavisen har som mange andre satt opp en helt spesiell test på sine nettsider.

Ved å taste inn noen noen anonyme opplysninger om deg selv er du klar for å besvare en rekke spørsmål om helse, skole, innvandring, miljø og kommunepolitikk.

Nettavisen vil gjerne at du skal opplyse hvilket parti du stemte ved forrige valg og også hvilket du vil stemme ved dette valget. Da forsvinner jo noe av poenget med testen, så her er det best å plotte inn "stemte ikke". "Vet ikke" er dessverre ikke noe alternativ.

VG velgerguide
VG har selvfølgelig satt opp sin egen guide for valget.

Her må du slik som hos Nettavisen svare på en rekke spørsmål. I tillegg må du velge ut tre saker av disse som er viktige for deg. Til slutt får du en prosentberegning av hvilket parti du burde stemme.

Ved hjelp av denne kan du lese noe helt annet enn VG dagene som gjenstår før valgdagen.

Aftenpostens valgomat
Hos Tanta er det nok valgstoff til å gjøre noen og enhver forvirret. Da er det bra de har satt opp en egen valgomat for å hjelpe deg.

Det er vanligvis denne testen partiene selv lenker til på sine nettsider. Aftenposten vil som de foregående testene også ha svar på en rekke spørsmål fra deg. Men her kan du velge mellom riksdekkende spørsmål, eller saker fra et visst område.

Det blir vel kanskje litt mer realistisk i og med at dette er snakk om et kommunevalg. Dessverre er det kun Oslo, Bergen og Tromsø som er alternativene.

NRKs Partitest
NRKs test er kanskje den merkeligste i hele dette utvalget.

Som ved de andre testene ber også denne om at du svarer på noen sentrale spørsmål. Denne gangen er det ikke spørsmål om politikk, men personlige interesser. Dette er av typen om du liker golf, skjønnlitteratur, hva slags mat du spiser, om du liker å gå tur osv.

Til slutt gir testen deg svar på hvilket parti du er mest lik. Problemet er at svarene du gir sjelden stemmer overens med resultatet. Om du ikke liker golf så kan du risikere å få som resultat at du er en høyreperson. Nettopp fordi disse liker golf.

Helt hvordan denne testen gir deg noe hjelp vet vi ikke. Men kanskje NRK har et poeng, samme hva slags interesser du har så spiller det ingen rolle hva du stemmer. Resultatet blir det samme uansett.

Lykke til og godt valg!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen