Hva selger best i Norge?

Vi rapporterer stadig fra hendelser i USA angående HD-krigen.

Den ene uken selger Blu-ray best, mens neste uke har nok et filmselskap valgt å satse på HD-DVD.

Nå har vi tatt en titt inn i det norske markedet.

Les også:
Fylla har skylda
.
Filmgigant forkaster Blu-ray
.
Priskutt på Blu-ray
.

Selger bedre enn før
Foreløpig selges det ikke enormt mye HD-filmer i Norge. Både spillerne og filmene er dyre.

Når du i tillegg skal ha et apparat for å vise herligheten på, så er det ikke en rent liten investering du må foreta.

I dag er det likevel enklere enn tidligere. For et år siden var det vanskelig å finne steder hvor du kunne kjøpe denne typen film. Free Record Shop var en av de få stedene som førte HD-film og vi har forhørt oss om deres erfaring så langt med disse produktene.

PS3 hjelper Blu-ray
Foreløpig er det fortsatt vanlige DVD-er som selger best, men hos Free Record Shop går det også en del HD-filmer over disken.

- Hos oss har Blu-ray foreløpig et forsprang i og med at vi også fører PlayStation 3 maskiner, forklarer innkjøpsansvarlig Morten Stephanson.

Sony gjorde nok en liten genistrek da de lanserte sin spillmaskin med innebygget Blu-ray spiller. Med dette fikk de et kraftig hopp på markedet. Men denne spilleren er fortsatt dyrere enn Toshibas HD-DVD spillere som er kjent for å være rimeligere både å kjøpe og å produsere i forhold til Sony sitt format.

Folk er avventende
Men spørsmålet er om det hadde vært like mange som hadde valgt å kjøpe inn en HD-spiller om de ikke hadde fått en spillmaskin av ytterste kvalitet på kjøpet. Hos Free Record Shop tror de at folk flest ennå sitter på gjerdet og avventer med å velge side.

- Jeg tror folk generelt har et avslappet forhold til de nye formatene. En ting er nok at det er 2 konkurrernde formater, noe som gjør at mange vegrer seg for å bestemme seg så tidlig, sier Stephanson

Han tror neppe at det store salget for de nye formatene vil komme med det første. Derimot vil det ta seg kraftig opp når de multikompatible spillerne, som takler både HD-DVD og Blu-ray, kommer. Heldigvis er ikke dette langt frem i tid.

På IFA messen ble det presentert en rekke slike spillere som lanseres om ikke kort tid for markedet.

Dyre filmer en stund til
Likevel trenger du nok ikke kaste hele DVD samlingen din på søppeldynga riktig ennå. Prisen på en HD-film vil nok dessverre holde seg stabil en stund fremover.

I dag koster det mellom 250 og 300 kroner for en slik film. Å bygge opp en samling av dette vil da koste nesten like mye som utstyret når du er ferdig. Prisen for å produsere de nye platene er nemlig fortsatt svært høy og etterspørselen alt for liten.

- Vi tror ikke at prisene på selve filmene vil endre seg vesentlig i det norske markedet før eventuelt penetrasjonen og etterspørselen etter de nye formatene øker betraktelig, sier Stephanson.

På den annen side betyr dette at jo tidligere du og dine bekjente anskaffer dere nye spillere og kjøper filmer, jo fortere faller prisen.

Så om du vil gjøre samfunnets filmfantaster en tjeneste, så sier vi bare: løp og kjøp!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen