Hva koster mobilen deg?

Et søk i Apples App Store gir mange treff som kan hjelpe deg med å holde oversikt.
Et søk i Apples App Store gir mange treff som kan hjelpe deg med å holde oversikt.
Slik ser applikasjonen Dodol for Android ut.
Slik ser applikasjonen Dodol for Android ut.

Dagens heftige smarttelefoner har som regel et stort forbruk av data. Enten det er for å opplyse deg om været der du er, eller varsle deg om e-post.

Er du av typen som bruker telefonen din relativt ukritisk, kan fort tjenester som Spotify eller Wimp og Youtube koste mange penger. Er man i utlandet kan denne typen trafikk fort bli svært dyr og beløpe seg til flere titalls tusen kroner.

En app kan være løsningen

I Norge kan en løsning være å benytte seg av abonnement som inkluderer datatrafikk i større eller mindre grad. I utlandet må man enten velge lokale abonnementsløsninger, eller spare på datatrafikken.

Ikke alle telefoner er i stand til å dele opp forbruket ditt basert på tidsperioder eller spesifikke applikasjoner. Dermed kan egne måleapplikasjoner være nyttige hjelpemidler når man skal finne ut hvor skoen trykker.

Abonnement er også viktig

Disse applikasjonene kan også hjelpe til med å holde oversikt over hvor mye som er igjen av datakvoten, om man har betalt for en gitt mengde bruk. Enkelte av dem kan også holde styr på totalforbruket inkludert taletrafikk og tekstmeldinger.

Søk på "3g monitor" eller "3g data" i applikasjonsbutikkene gir mange treff på ulike løsninger som kan hjelpe deg med å spare penger. Å ta en nærmere titt på abonnementet man bruker er også viktig for å spare penger. Det fins mange ulike måter å taksere data på, enten man selger det som hele pakker, eller har pristak for tidsperioder.

Vi vil se nærmere både på applikasjonene som hjelper deg, og abonnementene som gir deg lave datapriser, i tiden som kommer.

Les også: Bruk denne og spar tusener i utlandet (mobilen.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen