Hva kommer i Internet Explorer 7?

Vi har tidligere fortalt om hvordan Internet Explorer egentlig var planlagt å komme med Windows kodenavn Longhorn, og at utviklerne ønsket å høre fra miljøet hvilke standarder som er mest ettertraktet i den nye versjonen. Microsoft har så langt forholdt seg helt stille i forhold til slike spørsmål.

Microsoft har derimot uttalt at hovedmålet med IE7 vil være å forbedre sikkerheten, et punkt som mange har kritisert med dagens versjon. Nettleseren vil bli gjort tilgjengelig for Windows XP med Service Pack 2, Windows Server 2003 med SP1, og Windows XP Professional x64, og dermed ikke Windows 2000 slik mange hadde håpet på.

Dette er all informasjonen Microsoft har kommet med offentlig, men til deres viktigste partnere har de fortalt litt mer. IE7 har fått kodenavnet Rincon, og den vil få tab-basert surfing. Nettleseren vil få støtte for internasjonale domenenavn (IDN), gjennomsiktige bilder i PNG-formatet, og ny funksjonalitet som vil gjøre det enklere å skrive ut fra nettleseren.

Blant sikkerhetsendringene vil en se at mange muligheter vil bli fjernet, slik at et redusert rettighetsmodus blir standard, ingen scripting på kryss av domener vil bli tillatt, SSL vil bli enklere for sluttbrukeren, og nettleseren vil muligens integreres med Microsoft Anti-Spyware, som foreløpig er i beta.

Det er heller ikke sikkert at Microsoft kommer til å legge til full støtte for CSS2 i nettleseren. I følge partnere av selskapet kommer de ikke til å fullstendig omfavne CSS2, men de kommer til å legge til flere deler.

Kilde: MicrosoftWatch

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen