Hva kommer i august?

Det er ikke lenge siden Nokia var første produsent ut med en telefon med megapikselkamera, før nå konkurrentene står i kø for å slippe frem sine første megapikseltelefoner. Siemens S65 er blant de første til å ta opp kampen med Nokia, men de er ikke de eneste. Også Sony Ericsson, Samsung og LG skal ha modeller klare for markedet i løpet av høsten.

De neste månedene kan med andre ord bli litt av en megapikselorgie. Ikke lenge etter at Siemens er med i kampen om de knipseglade kundene så er det ventet at de koreanske produsentene LG og Samsung kaster seg inn i bataljen før så Sony Ericsson topper det hele med sin multimediamodell S700.

Når dette har funnet sted er det ikke bare lenger spørsmålet hvem som kom først til møllen, men også hvem som kan tilby det beste til lavest pris. Vi behøver vel ikke nevne at det er her vi mobilbrukere kommer best ut.

På de neste sidene finner du stoff om Siemens S65, Samsung P510 og X450, Nokia 3220 og Siemens CF62.

 

Siemens S65 - proff megapikseltelefon

Siemens ventet lenge med å lansere en oppfølger til sin suksessmodell Siemens S55, som var selskapets første med fargeskjerm. I mellomtiden har konkurrentene lansert flere modeller som Sony Ericsson T610 og Nokia 6230 mens Siemens har sittet på gjerdet med lavprismodeller som C60 og MC60. Men når man venter på noe godt, venter man ikke forgjeves.

Siemens S65 ble presentert for første gang på CeBIT i mars, og Amobil var til stede. Modellen fortsetter Siemens tradisjonsrike S-serie med muligheter og spesifikasjoner som man skal lete lenge etter på konkurrerende modeller. Både megapikselkamera og en 16-bits fargeskjerm i en stilig innpakning kan gjøre S65 populær.

Megapikselkameraet er uten tvil det som kan bli S65 sitt trekkplaster for massene. Oppløsningen på stillbildene kan nå hele 1280x960 piksler, noe som tilsvarer 1,3 millioner piksler. S65 blir etter alt å dømme den første telefonen her til lands med en slik oppløsning.

Kameraet byr også på en 4x digital zoom samt mulighet for å ta opp video i oppløsningen 176x144 piksler, en oppløsning som er velkjent på kameratelefoner i dag.

En annen nyhet er at telefonen har plass for minnekort. Det er lagt ved et 32 MB minnekort som skal supplere telefonens interne minne på 8 MB, men man kan enkelt bytte ut kortet med kort i kapasiteter på opp til 128 MB. Korttypen RS-MMC som anvendes er forøvrig den samme som brukes i Nokia 7610.

Ellers kan det nevnes at fargeskjermen er den samme som befinner seg på Siemens mid-end modeller M65 og CX65, som begge er i salg her til lands for tiden. Oppløsningen er dermed på 132x176 piksler og skjermtypen TFT. For mer informasjon kan man lese vår sniktitt på telefonen samt vår artikkel fra presselanseringen i mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen