Hva kan ventes av 802.11n

De to store grupperingene har begge sagt at det skal benyttes MIMO-antenner, som står for multiple input multiple output. Denne teknologien vil benytte seg av flere antenner for å kunne utvide hastigheten til mellom 100 og 200 Mbps.

WWiSE gruppen som blant annet Texas Instruments, Broadcom, Conexant, STMicro, Airgo og Bermai er medlemmer av, står for mellom 50 og 70% av dagens WLAN marked. Den andre grupperingen TGn Sync har navn som Agere, Atheros, Intel, Sony, Nokia og Philips bak seg, og har mellom 30 og 50% av dagens WLAN marked.

WWiSE gruppen sier at de vil benytte seg av 2X2 eller 4X4 antenner for å få best mulig ytelse og en kanalbredde på 20 MHz. Dette vil sørge for kompatibilitet med de eksisterende 802.11a/b/g nettverkene, samt at det er enkelte land som ikke godtar større kanalbredde.

TGn Sync på sin side skal også benytte seg av MIMO-teknologien. Men de vil doble kanalbredden og heller bruke halvparten av antall antenner for å nå den samme ytelsen. Grunnen til dette er at de mener det er vanskelig å få plass til 4 til 8 antenner på et lite område som f.eks. i et PCMCIA-kort. Problemet med den større kanalbredden er færre ikke-overlappende kanaler og kompatibilitet til 802.11a/b/g.


Belkin har allerede lansert et "Pre-N" produkt som skal komme på markedet i USA iløpet av høsten. Denne baserer seg på WWiSE-gruppen sitt forslag. 802.11 gruppen skal finne ut hvilken av de to forslagene de skal gå utifra iløpet av august/september dette året. Eventuelt å bruke noen av mulighetene fra begge, derfor er det meget mulig at Belkin sitt nye produkt ikke blir kompatibelt med den ferdige løsningen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen