Hva er Twitter?

Twitter er en nettjeneste som gir deg muligheten til å uttrykke noe på 140 tegn eller mindre. Du kan sammenligne det med å oppdatere statusfeltet ditt på Facebook, sende en SMS eller en kjapp e-post.

Du kan legge ut oppdateringer hele tiden, 24 timer i døgnet, så vennene dine alltid kan se hva du har på gang, tenker på eller driver med. Dette kalles en tweet. Du kan oppdatere - og lese andres oppdateringer - via både mobilen og PC-en, og det finnes ulike verktøy for at du skal få best mulig brukeropplevelse ut av Twitter.

Oppretter du en Twitter-profil, kan du selv velge hvilke andre brukere du vil følge. Det krever ingen godkjenning eller lignende for å legge til en person til din liste. Gjør du det, vil du se vedkommendes statusoppdateringer på din Twitter-side. Omvendt kan andre legge deg til og følge med i dine statusoppdateringer. Du kan velge om du vil følge kjente personer som @britneyspears, @barak_obama eller noe mindre kjente undertegnede på @martebjarte.

@-tegnet bruker når du skal svare eller skrive om en person på Twitter - det sørger for at din oppdatering vises i oversikten til den du nevner. På samme måte brukes #-tegnet til å merke spesielle emner, slik at du kan følge med på hva alle sier, også de du ikke følger, om for eksempel stortingsvalget. I valgåret 2009 fulgte ivrige tvittrere med på hva andre mente om valget blant annet på hashtaggen #twittervalg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen