Hva er sannheten om Zune?

Alternativ tekst mangler

Det ble tidlig klart at Microsofts mediespiller Zune ikke ble noen umiddelbar salgssuksess i hjemlandet USA. Men nå viser det seg at salgstallene kanskje ikke er så dystre som noen vil ha det til, skal vi tro Gizmodo.com.

Tidligere denne uken skrev flere kilder at Zune ikke har solgt spesielt bra. I følge listene til nettbutikken Amazon, er Zune i skrivende stund det 62. mest solgte elektronikkproduktet. På første plass finner vi iPod Video med 30 GB lagringsplass.

Mye usikkert
Men Zune-salget er kanskje ikke så svart-hvitt likevel, skal vi tro Engadget.com. Det er nemlig en del faktorer som spiller inn. I følge tall fra NPD Group er Microsoft den nest mest populære mp3-spillerprodusenten i USA for øyeblikket. Apple har 63 prosent av markedet, mens Microsofts Zune har ni prosent.

Tallene fra NPD Group inkluderer imidlertid også mp3-spillere med flashminne, slik som iPod Nano og Shuffle. Dersom man i stedet hadde fokusert på markedet for harddiskbaserte spillere, ville Zune hatt en langt høyere markedsandel.

Viktige tall utelatt
Dagen etter thanksgiving er en av de desidert største shoppingdagene i USA. Salgstall fra denne dagen er ikke tatt med i statistikken fra NPD Gruop. Salgstall fra store kjeder som Wal-Mart er heller ikke tatt med.

Til slutt nevnes også at Apple ikke rapporterer ukentlige salgstall som de andre aktørene i markedet, men kun månedlige tall. Dette kan imidlertid trekke Zunes andel ned.

Dermed er det fortsatt for mange usikkerhetsmomenter til å si om Zune faktisk selger bra eller dårlig. Mer nøyaktige tall får vi sannsynligvis se over nyttår.

(Kilder: Gizmodo.com, Amazon.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen