HEMMELIGHETSFULL: Mark Zuckerberg har gjentatte ganger benektet at Facebook bygger sin egen mobil. Er det likevel dette nettverksgiganten vil avsløre tirsdag kveld norsk tid? (Bilde: Andrew Feinberg / Flickr)

Hva vil Facebook avsløre i morgen?

- Det er noe stort på vei til Facebook.

«Come and see what we're building».

Slik lyder den hemmelighetsfulle invitasjonen fra Facebook til et presseevent tirsdag 15. januar klokken 10.00 lokal tid.

Og når vi skriver hemmelighetsfull, så er ikke det en overdrivelse. Invitasjonen kom for en snau uke siden, og mandag er det fremdeles ingen som har klart å grave frem hva som skal skje.

Bloggeren MG Siegler fra den anerkjente, amerikanske teknologinettsiden TechCrunch skriver at selv om han har forsøkt alle kontaktene i sitt normalt informasjonsrike kildenettverk, har han ikke klart å finne ut annet enn at det skal være snakk om «noe helt spesielt».

Og at det mest sannsynlig dreier seg om noe innen mobil.


Facebook-skaperen Mark Zuckerberg har selv direkte nektet for at selskapet utvikler sin egen mobil. Det samme gjorde imidlertid Apple og Google helt frem til iPhone og Nexus plutselig dukket opp, og informasjonen fra de kildene Siegler har fått i tale, peker i én retning.

- Informasjonen peker i retningen av en facebookmobil av et eller annet slag, skriver Siegler.

Artikkelforfatteren understreker at forbeholdet «av et eller annet slag» er viktig. Hvorvidt det er snakk om en faktisk, fysisk telefon eller for eksempel et spesialtutviklet operativsystem for Facebook som kjører på en telefon, er helt i det blå.

Ryktene om en faktisk telefon, er imidlertid et rykte som ikke vil dø. Tilbake i juli skrev Bloomberg på sine nettsider at «Facebook samarbeider med HTC om en egen smarttelefon som skal lanseres i midten av 2013».

Wall Street Journals teknoblogg All Things D skrev før den tid at Facebook eksperimenterte med Android under kodenavnet «Project Buffy».

I mai 2012 skrev New York Times-bloggen Bits at telefonprosjektet var utvidet og at Facebook da ansatte ingeniører, spesielt folk som tidligere hadde jobbet hos Apple, som hadde erfaring med maskinvare til mobiltelefoner.

«Feil strategi»

Mark Zuckerberg, på sin side, fortalte til TechCrunch så sent som i september 2012 at en Facebook-mobil «alltid har vært feil strategi» for Facebook.

- Det er en saftig ting å skrive at vi konstruerer en telefon, og det er derfor folk vil skrive om det. Men det er så tydelig feil strategi for oss, sa Zuckerberg til TechCrunch.

Teknoekspert Simon Grønvik bak bloggen Teknolicious sier til Side3 at han ikke har noe tro på at Facebook kommer til å annonsere en mobiltelefon.

- Det er klart at det er spennende med en slik pressekonferanse og når vi i tillegg ikke har noen rykter som har særlig rot i virkeligheten, er det lett å la seg selv håpe på et storslipp fra Facebook.

- Selv tror jeg ikke at Facebook har en egen telefon på gang. Men de har utviklet meldingstjenesten sin med små oppdateringer over lengre tid. Nå sist var det jo også en nyhet rundt Skype-lignende ringemuligheter. Så jeg tipper Facebook kommer til å snakke om sine mobilapper og hvilke kommunikasjonsmuligheter man vil få i fremtiden.

Foto: JD Gizmodo

Uansett hva det er Facebook skal annonsere, er det stort nok til at selskapet arrangerer doble pressekonferanser. Samtidig med annonseringen i USA, holder Facebook pressekonferanse i London. Da virker det kanskje usannsynlig at de lanserer en ny app?

Vi trenger ikke å vente lenge. Tirsdag klokken 19.00 norsk tid sparkes pressekonferansen i gang.

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen