Hva skjer hvis du deler en Tesla Model S i to?
Teknofil

Hva skjer hvis du deler en Tesla Model S i to?

Biltyv kjørte rett inn i bygning, og fant svaret.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du trenger ikke å være en rakettforsker for å skjønne at du ikke bør kutte en elbil i to, men når uhellet først inntreffer, er det vanskelig å ikke spørre seg hva som skjer. 

Delt i to av døråpning

Nå har vi fått svaret, etter at en biljakt i Los Angeles endte med at en Tesla Model S krasjet inn i en døråpning på en lokal synagoge. Den bakre delen av bilen skal angivelig ha blitt hengende igjen i døråpningen, mens den fremre halvparten fortsatte ut på veien. Det tok ikke lang tid før bilvraket begynte å brenne.

Biltyven skal ha blitt kastet ut av bilen under krasjet, og tilstanden er fortsatt kritisk. 

Ikke første Tesla-brann

Dette er ikke helt ulikt historier vi har hørt tidligere om Tesla Model S-krasjer. I fjor høst kom det blant annet inn en rapport om en Tesla-bil som måtte evakueres, etter at en stein på motorveien hadde revet hull i batteriet på undersiden av bilen.

Selv om sjåføren hadde god tid til å komme seg ut av bilen før det begynte å brenne, resulterte det likevel i en totalt nedbrent elbil. For å løse dette problemet har Tesla allerede lovet å utstyre bilene sine med et massivt titanskjold, som kan knuse betongklosser.

Tesla har ennå ikke kommet noen offisiell uttalelse til den siste ulykken. Sist gang Tesla-gründeren Elon Musk uttalte seg om brannfaren i bilene hans, poengterte han at elbiler fortsatt er langt tryggere enn bensindrevne biler: 

— Det bør ikke råde noen tvil om at det er tryggere å kjøre en bil med et batteri enn en stor tank fylt med meget brannfarlig væske. 

Neste år slipper Tesla ny modell:
Tesla Model X kommer i 2015 »

(Kilde: NZ Herald)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen