Toppbildet er et illustrasjonsbilde og har ingenting med The Image, Deconstructed å gjøre.
Toppbildet er et illustrasjonsbilde og har ingenting med The Image, Deconstructed å gjøre. (Bilde: Kostas Koutsaftikis / Shutterstock.com)

Hva skjedde før bildet ble tatt?

The Image, Deconstructed forteller historien til fotojournalistene.

Noen bilder gjør større inntrykk enn andre, bilder som blir hos oss lenge etter at vi så dem første gangen.

Selv om det for en fotonerd absolutt er interessant å høre mer om det tekniske bak bildet, er det kanskje desto mer spennende å komme tett på selve historien bak bildet og prosessen det tok fotografen for å komme frem til resultatet. Og det er nettopp det nyoppstartede The Image, Deconstructed ønsker å gjøre.

Bak sceneteppet

Faksimile: The Image, Deconstructed

The Image, Deconstructed tar for seg en rekke sterke fotografier og snakker med fotografen bak. I intervjuene går de inn på foranledningen til bildene, tekniske utfordringer og generelle betraktninger rundt prosessen. Kort oppsummert: TID vender fokuset fra sak til fotojournalist bak.

Målet er å gi leserne en innsikt i hvordan fotojournalister jobber og hvilke mentale prosesser som ligger bak et velkomponert, veltimet blinkskudd. Ikke en dum tanke, i disse dager hvor stadig flere nyhetsmedia dropper fotojournalistene til for del for mobilbilder sendt inn fra leserne.

TID er frivillighetsbasert og ikke-kommersiell, og det skal etter planen publiseres én ny bildehistorie i uken. Allerede nå er det et større arkiv å bla igjennom – vel verdt en kikk dersom du er nysgjerrig på hvordan fotojournalister jobber med vanskelige temaer.

Trenger du litt faglig påfyll?
Her er 10 tips til hvordan å bli en bedre fotograf»

(Kilde: TID, via Petapixel)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen