Hva er det Sony og Blackberry har på lur?
(Bilde: MWC/N4BB/Sony)

Hva er det Sony og Blackberry har på lur?

Ryktene sier at både nettbrett og en smartmobil er på vei.

Som vanlig bygger ryktene seg opp rundt årets store teknomesser, og nå er det Mobile World Congress 2014 som står for tur. Ifølge ryktene får vi blant annet se et nettbrett fra Sony og en ny smartmobil fra Blackberry.

Ingen ny toppmodell fra Blackberry 

Blackberry-telefonen sett fra baksiden.
Blackberry-telefonen sett fra baksiden.Foto: N4BB

Telefonen fra Blackberry skal angivelig hete Z3, og få en 5-tommers skjerm, med en oppløsning på 960 x 540 piksler. Innmaten skal inkludere en tokjernet prosessor på 1,2 GHz, 1,5 GB minne og 8 GB intern lagrinsplass. I tillegg vil Blackberry sannsynligvis utstyre telefonen med et hovedkamera på 5 megapiksler, et frontkamera på 1,1 megapiksler og et batteri på 2650 mAh. 

Det er altså langt fra en toppmodell vi snakker om her. Sannsynligvis er mobilen beregnet på markeder i utviklingsland, og vil samtidig fungere som selskapets nye mellomklassemobil i de rikere markedene. Det er for øvrig nettsiden N4BB.com som har lekket opplysningene, og flere bilder fra samme nettsted kan sees nederst i bildekarusellen.

BlackBerrys nye toppsjef John Chen uttalte for øvrig til Bloomberg at de ønsker å gå tilbake til røttene sine, og at kommende telefoner fra BlackBerry i all hovedsak kommer til å være utstyrt med tastatur. Z3 er etter alt å dømme en ren touchmobil uten tastatur. 

Dette skal være et bilde av Sony Xperia Z2, ifølge Twitter-brukeren @evleaks.
Dette skal være et bilde av Sony Xperia Z2, ifølge Twitter-brukeren @evleaks.Foto: @evleaks

Vanntett oppfølger fra Sony

Sonys nye nettbrett skal angivelig være oppfølgeren til den lovpriste Xperia Tablet Z, og skal kanskje ikke så overraskende gå under navnet Xperia Tablet Z2. Det er twitterbrukeren Evan Blass, bedre kjent som evleaks, som har lekket informasjonen.

Ifølge Blass skal nettbrettet fra den japanske giganten få Android 4.4 KitKat allerede fra starten av, og en firekjerners Snapdragon 800-prosessor på 2,3 GHz under panseret. Skjermen vil angivelig forbli lik, og dermed bli på 10,1 tommer og få en oppløsning på 1920 x 1000 piksler, basert på Sonys egen Triluminos-teknologi. Kameraoppsettet er også uforandret, med et hovedkamera på 8 megapiksler og et frontkamera på 2 megapiksler. 

Den vanntette innpakningen vil også følge med, men ifølge Blass skal Sony ha greid å trimme nettbrettet ned til 6,4 millimeter, altså 0,5 millimeter tynnere enn sin forgjenger. I tillegg skal du få valget mellom 16 og 32 GB intern lagrinsplass, støtte for minnekort og 3 GB minne.

En ukes ventetid

MWC 2014 går av stabelen om en knapp uke, og sannsynligvis vil vi få vite mer om begge dingsene da. Så hvis du hungrer etter et av disse produktene, er det dessverre ingenting annet å gjøre enn å vente til selskapenes offisielle lanseringer.

Det finnes flere saftige rykter der ute:
Se hvilke mobiler som antagelig blir lansert neste uke »

(Kilde: Digitaltrends, Digitaltrends)

(Bilde: N4BB)
(Bilde: N4BB)
(Bilde: N4BB)
(Bilde: N4BB)
(Bilde: N4BB)
(Bilde: N4BB)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen