Hva bruker man et blindt kamera til?

Foto: Blinks & Buttons

Hva bruker man et blindt kamera til?

Buttons fanger andres øyeblikk og minner.

Mange tar bilder for å ta vare på minner og øyeblikket som en gang var. Sascha Pohflepp har med sitt prosjekt Blinks & Buttons skapt et blindt kamera som skal ta vare på øyeblikket på en litt annerledes måte enn det vi er vant til.

Buttons er navnet på det blinde "kameraet", som ikke er et kamera i vanlig forstand. Det har ikke noen søker, objektiv eller blits – alt det har er en knapp og en LCD-skjerm på utsiden.

Deling av øyeblikk

På innsiden av boksen befinner det seg en Sony Ericsson K750i, som ved aktivering leter gjennom Internett etter bilder som ble tatt akkurat på det tidspunktet man trykket på knappen.

Ved å søke gjennom bildetjenester som Flickr finner Buttons frem bilder som ble tatt på samme tidspunkt, og viser dem frem på LCD-skjermen etter noen minutter.

Man "tar" med andre ord andres bilder, og hensikten er å dele øyeblikk på en alternativ måte og koble sammen individer. Dette kan være interessant for de som liker å se hva som skjer på samme tid andre steder i verden.

Din mening

Hva syns du om Buttons? Er det unødvendig, eller er det et spennende konsept rundt minner og tid i henhold til fotografering? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Blinks & Buttons)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen