Huslige roboter

International Robotics har utviklet to roboter som kan programmeres til å utføre en rekke oppgaver som kan gjøre hverdagen både enklere og morsommere for den som måtte ha råd til investeringen. Roboten produseres i to forskjellige varianter, som har fått de oppfinnsomme navnene "Her Robot" og "His Robot". Begge robotene er omtrent like store som et voksent menneske.

His Robot er utstyrt med programmerbar teknologi som gjør at man kan stille inn "personligheten" på roboten slik at den blir i stand til å utføre oppgaver som passer med eierens behov. For eksempel kan roboten sendes for å åpne døren hvis det ringer på, ved et enkelt trykk på den medfølgende fjernkontrollen. Videre vil roboten kunne bruke det integrerte videokameraet for å filme gjesten og sende videoklippet til innehaveren av fjernkontrollen.

Noe som sier litt om robotens størrelse er at gjesten rett og slett kan stille seg på en plattform som er plassert i høyde med hjulene til roboten, for så å bli levert rett inn i stua. Serviceinnstillingen er det ikke noe å si på med andre ord.

Her Robot har en hendig fargeskjerm på magen som kan brukes til å videreformidle bevegelige tekstbeskjeder. Den hjelpsomme roboten kan også bære inn handleposene dine etter en shopping-tur.

Begge robotene har en integrert datamaskin som kan brukes til å gi dem instrukser om hvilke tiltak som skal iverksettes.Hvis de skulle gå tom for strøm kan de plugges rett inn i et vanlig uttak i veggen for oppladning.

His and Her Robot blir solgt som par, og har en prislapp på $400.000, noe som tilsvarer nesten 3 millioner kroner, så det ligger i kortene at dette er luksus forbeholdt den rikere delen av samfunnet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen