Husket du denne?

Stadig flere nordmenn tar med seg sin bærbare maskin når de skal på ferie. Det er samtidig stadig flere som ikke får den med seg hjem igjen.

Maskinene blir med på ferie
Ifølge en undersøkelse utført av Visendi er nordmenn mer avhengige av sin bærbare maskin enn de er av grill GPS og MP3. Undersøkelsen, som er utført på vegne av Expert, viser at hele fire av ti nordmenn tar med seg laptopen når de pakker kofferten.

- Bærbare PCer er blitt dagligdags, og mange er veldig oppegående brukere. Vi lagrer mye av livet vårt på maskinen, derfor er det også naturlig å ta den med seg så mye som mulig. Samtidig ser vi at stadig flere har mulighet til å være på nett via forskjellige mobile nettløsninger. Dessuten er det sikkert en del som bruker maskinen som DVDspiller til barna, sier Philip Straumsheim, kommunikasjonsdirektør i Expert.


Også når vi skal slappe av tar vi nordmenn med oss våre maskiner.

12.000 maskiner mistes ukentlig
Derimot er det slett ikke alle som får med seg maskinen hjem igjen. Det er nemlig overraskende mange maskiner som kommer på avveie under reisen. Ifølge den amerikanske avisen The Statesman kan amerikanske flyplasser alene melde at hele 12.000 bærbare maskiner uten eiere dukker opp ukentlig. Folk på reisefot er derimot lite interessert i å få tilbake det tapte. Kun en tredjedel av maskinene som blir funnet finner tilbake til sin eier.


Folk glemmer ofte å ta med seg sine bærbare maskiner etter sikkerhetskontrollen.

I Oslo by står det derimot bedre til med folks hukommelse. Det er nok da også mindre jetlag å spore hos reisende på T-bane og buss enn det er på verdens flyplasser. Hittegodskontoret for Oslos busser, trikker og T-bane kan melde at de får inn svært få bærbare maskiner til seg.

- Kanskje en eller to i måneden, opplyser de her.

Nå skal de jo også nevnes at slike gjenstander lett kan ta bena fatt under armen til nye lykkelige eiere før sjåførene klarer å finne dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen