Husker du denne spillklassikeren?

Husker du denne spillklassikeren?

Snake-spillet fra de gamle Nokia-telefonene er tilbake – på Windows Phone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvis du husker de første GSM-telefonene et sted på nittitallet, husker du kanskje også de første Nokia-telefonene med spill på. De fleste av dem hadde tre spill, men det var selvfølgelig Snake som gjaldt. Nå kommer klassikeren tilbake – som applikasjon for Windows Phone 7.

Dette mobilspillet ble først lansert sammen med ungdomstelefonen Nokia 5110, en telefon som ble solgt rimelig som kontanttelefon eller med abonnement i 1998. I løpet av tiden den var i salg ble den enormt populær, og den er definitivt en av Nokias klassikere.

Les også: Vi ser på gamle klosser

Snake startet en trend

Går du ombord på en buss eller et tog i dag, vil du sannsynligvis se et hav av mennesker med øynene rettet mot mobilskjermer med enten spill eller nettsider på. Nokia 5110 var en av forfedrene til denne trenden. Selv om telefonen var forholdsvis enkel og ikke hadde mange funksjoner, var Snake nok til å holde på eiernes oppmerksomhet i evigheter.

Snake på Nokia-telefoner fortsatte å holde på brukernes oppmerksomhet til litt ut på 2000-tallet. Med Snake II kunne man blant annet spille mot hverandre med to telefoner via infrarøde dataporter.

Kliss likt gamle dager

Versjonen av Snake som nå kommer for Windows Phone 7 har fått navnet Snake 97. Den gir en opplevelse som er svært lik den du kunne ha på en eldre Nokia-telefon. Her er nemlig knapper og skjerm fra Nokia 5110 gjenskapt på en moderne berøringsskjerm.

Spillet virker ganske godt også. Det føles like responsivt og fint som vi husker det, og måten spillet gjenskaper de gamle gule Nokia-skjermene på er svært troverdig.

Siden dette ikke er Snake 2, som vi kjenner fra 7110 og nyere telefoner, kan du ikke spille flere sammen med det nye spillet. Vi tror uansett du må lete en stund før du finner en Windows Phone-telefon med IR-port.

Les også: Retrotest av Nokia 7110

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen