Denne meldingen har brukere av Winamp.com fått servert i flere år. Men nå er det faktisk mer på gang.
Denne meldingen har brukere av Winamp.com fått servert i flere år. Men nå er det faktisk mer på gang. (Foto: Skjermdump Winamp.com)

Husker du Winamp? Nå kommer en ny versjon


Winamp var for mange den foretrukne musikkspilleren til et godt stykke ut på 2000-tallet.

Programmet slet imidlertid under eierskapet til AOL og etter hvert i konkurransen med iTunes og musikkstrømmetjenester, så den foreløpig siste oppdateringen er fra 2013. 

Ny versjon på trappene 

Nå melder Techcrunch at Radionomy, selskapet som kjøpte restene av Winamp i 2014, har planer om å revitalisere tjenesten i løpet av kort tid. 

– Det kommer en helt ny versjon neste år, med arven fra Winamp, men en mer komplett lytteopplevelse. Du kan høre på MP3-ene du har hjemme, men også til nettskyen, til podkaster, nettradiostasjoner eller spillelister du har laget, sier Radionomy-sjef Alexandre Saboundjian til nettstedet

– Folk vil ha én enkelt opplevelse. Jeg tror Winamp er den perfekte spilleren for å bringe det til alle. Og vi tror folk vil ha det på alle enheter, sier Saboundjian. 

Slik husker nok mange av oss Winamp. Dette er versjon 2, som ble sluppet i 1998.

Fortsatt mange brukere 

Og tross dårlig med oppdateringer de siste årene har Winamp fortsatt en massiv brukerbase med opptil 100 millioner månedlige brukere. 

En allerede lekket oppdatering (5.8) skal slippes offisielt denne uken, og retter stort sett småfeil og kompatibilitetsproblemer med Windows 10. De store nyhetene kommer neste år. 

– Det jeg ser i dag er at du må hoppe fra én spiller til en annen spiller eller aggregator om du vil lytte på en radiokanal, en podkastspiller om du vil lytte til podkaster. Dette er ikke den endelige opplevelsen for meg. Alt er lyd, og det er søkbart på én eller annen måte. Så hvorfor er ikke alt på ett sted, spør Radionomy-sjefen overfor Techcrunch

Det er imidlertid tynt med detaljer om den nye versjonen, og det blir i tilfelle spennende å se om selskapet klarer å få med seg giganter som Spotify, Google Music og liknende på laget. Vi stiller oss kanskje litt tvilende. 

Bruker du fortsatt Winamp? Hør fra deg i kommentarfeltet. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen