View-Master er tilbake
(Bilde: Mattel)

View-Master er tilbake

Husker du denne?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Husker du View-Master? Det var en slags analog forgjenger for nåtidens VR-briller. En View-Master så ut som en liten kikkert-aktig boks, som du plassete runde skiver med lysbilder i.

En eldre modell med bildeskiver.
En eldre modell med bildeskiver. Foto: Handige Harry

Disse bildene var laget i stereoskopisk 3D, og når man så gjennom kikkerten fikk man et visst inntrykk av at man så inn i et tredimensjonalt bilde.

View-Master ble introdusert så langt tilbake som i 1939, men var kanskje mest populær på åttitallet her til lands.

Ny generasjon på markedet

Nå er nestegenerasjons View-Master lansert i USA. Denne gangen har bildeskivene måttet vike plass for mobiltelefonen din – nye View-Master er nemlig et Google Cardboard-aktig VR-hodesett i solid plast.

Mattel selger for øyeblikket tre forskjellige opplevelsespakker for nye View-Master. Dette er spesialdesignede apper, og man kan kjøpe dem i fysiske butikker eller på Google Play Store og Apple App Store.

«Unboxing»-video.

Den første lar barna utforske solsystemet, den andre sender dem til jungler og savanner, mens den tredje gir dem en omvisning i noen kjente byer. Flere slike pakker skal lanseres i løpet av neste år.

Om du synes tre apper er litt lite, understreker Mattel at View-Master er kompatibel med alle appene som er designet for Google Cardboard.

View-Master fungerer med både Android og iPhone. Den støtter også utvidet virkelighet.

Det ser enn så lenge ikke ut som nye View-Master distribueres i Norge, men den kan importeres fra Amazon, og appene er også tilgjengelige for norske kunder.

Om du vil kjøre den billigste løsningen, kan du kjøpe Google Cardboard for cirka 20 kroner. Vi viser deg hvordan det fungerer »

(Kilder: Mattel og Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen