Husker du denne klassikeren?
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/Internet Archive)

Husker du denne klassikeren?

Nå kan du spille 900 arkade-spill gratis på nettet.

Non-profitorganisasjonen Internet Archive samler på innhold som har blitt lagt ut på Internett for å bevare det for fremtiden. Nå har de publisert over 900 arkade-spill som stammer fra 1970- til 1990-tallet som du kan spille i nettleseren, skiver Mashable. Samlingen kaller de «Internet Arcade».

På listen over spill finner vi for eksempel klassikere som Astro Invader, Pac Mac, OutRun, Street Fighter II, Track & Field, Frogger og Indiana Jones and The Temple of Doom. Dette er blant de rundt 400 spillene som etter sigende fungerer ganske bra i nettleseren. Resten er demoversjoner eller ikke spillbare versjoner av spillene.

Prøv selv!

Hensikten med samlingen er å bevare arkade-spillene i et historisk perspektiv. Derfor vil du også finne en rekke tilleggsopplysninger om spillet, deriblant en beskrivelse av hva det går ut på og hvilket år det ble gitt ut.

Hvordan Internet Archive har fått tak i rettighetene til alle disse foreldede spillene er ikke nevnt med et ord. Derimot virker det usannsynlig at en seriøs nettside som dette ville publisert dem uten tillatelse.

denne siden hos Internet Archive finner du en oversikt over de snaut 400 spillene som skal være spillbare. Resten må du søke opp selv. Tjenesten er for øvrig skreddersydd for Firefox-nettleseren, så den vil trolig fungere best med emulatoren.

Her ser du et utdrag fra Indiana Jones and The Temple of Doom fra 1985:

Coca Cola fikk en fiks idé for tomflaskene
Spill arkade-spill med panten som innsats »

(Kilder: Internet ArchiveMashable)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen