Atari er mest kjent for sine gamle spillkonsoller, men nå skal de satse på et betydelig mer moderne område.
Atari er mest kjent for sine gamle spillkonsoller, men nå skal de satse på et betydelig mer moderne område. (Bilde: Tinxi/Shutterstock.com)

Husker du Atari? Nå skal de begynne å lage maskinvare igjen

Men det er ikke spillkonsoller det gamle selskapet skal produsere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det amerikanske selskapet Atari er hovedsakelig kjent som en av de tidligste aktørene på spillkonsollmarkedet, men har i lang tid ikke vært særlig relevant innen fysiske produkter. Nå meldes det i en pressemelding at Atari igjen skal prøve seg innen maskinvare – men det er ikke  konsoller det dreier seg om.

Det Atari skal satse på denne gangen er smartenheter, altså Internett-tilkoblede produkter til det smarte hjemmet, som skal baseres på selskapets kjente merkevare.

Sofistikerte produkter

For å markere anledningen ble denne animasjonen laget, som viser Sigfox-logoen som «ball» i det gamle Atari-spillet «Pong».
For å markere anledningen ble denne animasjonen laget, som viser Sigfox-logoen som «ball» i det gamle Atari-spillet «Pong». Foto: Sigfox

Atari skal samarbeide med det franske selskapet Sigfox i utviklingen av produktene. Sigfox spesialiserer seg blant annet på trådløs-teknologi beregnet på nettopp «tingenes Internett»-produkter.

Det foreligger ikke så mange detaljer foreløpig, men samarbeidet mellom Atari og Sigfox skal ifølge pressemeldingen ta sikte på å realisere en lang rekke ulike smartprodukter, fra veldig enkle til svært sofistikerte.

Har også spilling i tankene

Den første produktlinjen skal omfatte produkter relatert til blant annet sikkerhet, livsstil og kjæledyr, hva nå enn dette vil innebære. Produktene vil være batteridrevne og kobler seg til nettverket automatisk så snart batteriet er på plass, uten behov for paring med andre enheter.

De to selskapene hinter ellers om at samarbeidet skal gi spilling en «ny dimensjon», så Ataris ekspertise på dette området skal tilsynelatende også utnyttes, selv om kortene altså ennå holdes tett til brystet. Utviklingen av smartproduktene skal starte i år, og mer informasjon skal deles snart.

Mange satser hardt på smarthjemmet: Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen