Test

Hurtigtest av Kodak EasyShare printer dock 6000

Med skriveren følger det USB-kabel, strømadapter, papirkassett, fargebånd, rensekassett, 10 stykk fotopapir, driver-CD og oppladbare batterier til Kodak DX6340
En åpenbar begrensning med skriveren er at den kun passer til de nyeste kameraene fra Kodak i 6xxx og 6xx serien. Per i dag kan skriveren altså kun brukes med Kodak LS633 og DX6340. Skriveren takler også kun spesialpapir i 10x15 cm. formatet.

En vanlig fotoskriver som man kobler til PC-en er dermed langt mer fleksibel.

På enkelhet skal det imidlertid godt gjøres å slå skriveren. Man bruker skriveren som en vanlig dockingstasjon, og via skriveren kan man overføre bilder til en datamaskin, lade opp kameraet, vise bilder på TV via videoutgangen og altså skrive ut bilder direkte. Det følger med oppladbart batteri som kan brukes til Kodak DX6340, det kan imidlertid ikke brukes til LS633.

Først legges det på gul farge...

Man trenger ikke å koble skriveren til en datamaskin for å betjene den, betjeningen skjer med knappene på selve skriveren. Skjermen til kameraet brukes under betjeningen. Smart.

Man kan enkelt velge hvilke og hvor mange bilder som skal skrives ut.

Enkelheten skjer imidlertid på bekostning av fleksibiliteten. Man kan ikke velge at utsnitt av bilder skal skrives ut. Hvis man har tatt bilder i 4:3 bildeformat i stedet for 3:2 beskjæres bildene automatisk, man har ikke mulighet til å velge om beskjæringen skal skje oppe eller nede på bildet. Hvis man kobler skriveren til en datamaskin og bruker Kodaks Easyshare programvare får man imidlertid slik fleksibilitet.

Deretter rødt...

Jeg forsøkte å overføre et par ikke-Kodak bilder til Kodak DX6340 som jeg prøvde sammen med skriveren. Filer bearbeidet i Adobe Photoshop ble ikke akseptert av skriveren. Heller ikke bilder tatt med Canon EOS 10D kunne brukes. Et ubearbeidet bilde tatt med Olympus C-5050 kunne imidlertid skrives ut.

Skriveren er termisk, og smelter dermed farge fra et bånd på papiret. Dette skjer i tre lag, først legges gul farge på papiret, deretter rødt, til slutt blått. Da kommer hele bildet til syne i full prakt, men skriveren legger i tillegg et beskyttende lag kalt "Xtralife" over bildet slik at det blir vannfast og får bedre levetid.

Deretter blått og et beskyttende lag.
Voilà, bildet er ferdig.

Det er artig å se bildet gradvis bli til når bildet går inn og ut av skriveren, men dette gjør også at man må beregne mer plass på skrivebordet.

Skriveren bruker ca. et halvt minutt på å gjøre seg klar før første bilde, deretter bruker kameraet ca. 1 minutt og 30 sekunder på hvert bilde. Det synes jeg er tilfredsstillende.

Etter at bildet er ferdig river man av de hvite kantene over og under bildet. Dette medfører at selve bildet får en perforert kant. Ikke en ideell løsning, men de færreste vil nok tenke over dette.

Bildekvaliteten er grei nok hvis man ser på bildene i vanlig betraktningsavstand, men kvaliteten er ikke like god som man får fra en ordentlig fotolab.

Det følger 10 fotopapir med skriveren. Så snart disse er brukt opp kan man kjøpe en refill pakke med fargebånd og 40 fotopapir for 249 kroner. Hvert bilde koster altså ca. 6,2 kroner. Det er dyrt, tatt i betraktning at man kan få bilder skrevet ut profesjonelt hos en fotolab til 2-4 kroner. Da blir bildene også betydelig bedre.

Hvis man har et av de støttede Kodak-kameraene, minimale datakunnskaper og trenger utskrifter raskt, kan Kodak EasyShare printer dock 6000 være et greit alternativ. For folk flest vil imidlertid en vanlig fotoskriver være en langt mer fleksibel løsning.

Prisen på skriveren ligger på rundt 1600 kroner. Det synes jeg er en grei pris. De siste prisene finner du her. Refillpakken har jeg enda ikke sett til salgs noe sted.

 

 • Kombinert dockingstasjon og skriver
 • Enkel å bruke
 • Holdbare og vannfaste bilder
 • Tilfredsstillende ytelse
 • OK innkjøpspris
 • Kan kun brukes med enkelte Kodak kameraer
 • Kan kun brukes med proprietært 10x15 cm. papir
 • Utskriftene noe dyre
 • Utskriftskvaliteten ikke optimal
 • Perforerte kanter
 • Refillpakken vanskelig tilgjengelig


Spørsmål? Tilbakemeldinger?
Diskutèr artikkelen i forumet.

 

Kodak Easyshare printer dock 6000

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen