Elon Musk vil la deg lade i hele Europa til neste år.
Elon Musk vil la deg lade i hele Europa til neste år. (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Musk lover 100 prosent Supercharger-dekning i Europa neste år

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Elon Musk lover nå via Twitter at det i løpet av neste år vil være mulig å hurtiglade uansett hvor i Europa du befinner deg. Det skjer i takt med at den mye omtalte Model 3-modellen fra Tesla finner veien til europeiske kunder. 

 

Fra Norge til Tyrkia 

Det er på et spørsmål fra en følger, som påpeker at det er lite hurtigladere i Irland, at Musk kommer med lovnad om bedre dekning i Europa.

Elon Musk er en meget ivrig bruker av Twitter. Og lar ofte nyheter til Tesla vises på denne plattformen først. Foto: Joe Skipper

Han trekker Norge frem i svaret sitt, hvor han altså skriver at du skal kunne finne ladere mellom Norge i nord og Tyrkia i sør. Og ikke helt overraskende fra Irland i vest til Kiev (Ukraina) i øst. 

Etter alt å dømme skal de fleste ladepunktene oppdateres slik at de også støtter CCS (Combined Charging System), som det er varslet at den europeiske Model 3-modellen kommer med.  

Nøyaktig hvor mange ladepunkter som skal settes opp sier han likevel ikke noe om. Og det er nok bevisst. Tesla har nemlig hatt for vane å si noe om antall hurtigladere de har som mål – uten at de nødvendigvis har innfridd disse. 

Sliter med å nå målene sine

Tesla har lenge vært friske i sine lovnader om såkalte superladere. Mot slutten av fjoråret skulle 10 000 slike ladere være klare rundt om i verden, mens de manglet noen få tusen ved utgangen av året. 

Videre ble det lovet 18 000 ladere i 2018. Ifølge Electrek så har Tesla nå 11 852 superladere fordelt på 1426 stasjoner rundt om i verden. Altså vil de ikke klare målsetningen sin i år heller. 

Tesla Model 3 har funnet veien til Norge:
Se de første bildene av bilen på norsk jord »

(Kilde: Twitter, Electrek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen