Hunndjevelens revansj

Robert Rodriguez inntar produsentstolen når Red Sonja skal begynne innspillingen senere i høst. Som regissør finner vi Douglas Aarniokoski som tidligere har samarbeidet med Rodrigues på filmene "Once Upon a Time in Mexico" (2003), "Spy Kids" (2001) og "From Dusk Till Dawn" (1996).

Heltinne i bikini

Red Sonja, også kjent som The She-Devil with a Sword, ble skapt av Roy Thomas og Barry Windsor-Smith og dukket første gang opp i Marvel-tegneserien "Conan the Barbarian" No. 23 i 1973.

Hun har senere dukket opp med jevne mellomrom ved siden av Conan i flere eventyr før hun etter hvert fikk sin egen serie under Dynamite Entertainments logo. Med sitt flammende røde hår og grenseløse hat mot menn ble Red Sonja for mange selve erkesymbolet på den fryktløse og viljesterke krigerkvinnen ikledd sexy bikinirustning.

Red Sonja slik hun fremstår i Nielsens skikkelse, og slik vi kjenner henne fra de mange tegneseriene.
Red Sonja slik hun fremstår i Nielsens skikkelse, og slik vi kjenner henne fra de mange tegneseriene.


Schwarzenegger-flopp

I 1985, i kjølvannet av suksessen med Arnold Schwarzenegger i rollen som Conan i "Conan the Barbarian", fant Red Sonja veien til filmlerretet i filmen "Red Sonja". Den danske modellen Brigitte Nielsen spilte rødtoppen og Arnold Schwarzenegger stilte opp i rollen som Conan-kopien prins Kalidor. Filmen ble en gedigen flopp på kino hvor den spilte inn under halvparten av sitt budsjett på 15 millioner dollar, og Nielsen mottok en Razzie Award for verste nykommer.

Arnold Scwarzenegger har selv uttalt at det er den verste filmen han har gjort, og han har spøkt med at for å holde ungene sine på plass holdt det å true dem med at de måtte se Red Sonja.

Red Sonja anno 2009, med sin armerte bikini i behold.
Red Sonja anno 2009, med sin armerte bikini i behold.


Hvem skal spille Sonja?

Men nå er tydeligvis tiden inne til å gi krigerdama en ny sjanse, og med Rodriguez på plass kan dette bli en film vel verdt å ha forventninger til. I rollen som Red Sonja anno 2009 finner vi Rose McGovan som i 2007 medvirket i "Planet Terror" og "Death Proof". En dame med sans for blod, kamp og Rodriguez med andre ord.

Hvilke andre som skal dele lerretet med McGovan er fremdeles uvisst. Men én ting er i alle fall klart: I 2009 er en ny film om Conan planlagt for kino. Ved Crom, det er blodige tider i vente.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen