Hundre ganger mer kraft

Alternativ tekst manglerMobilbatterier holder ut kortere og kortere perioder før de må lades. Dette skyldes ikke at batteriene har blitt dårlige, men at telefonene har fått stadig mer avansert og krevende maskinvare de siste årene. Samtidig har utviklingen av bedre batterier gått forholdsvis tregt.

Det skranter imidlertid ikke på nye energikonsepter. Vi har blant annet skrevet en rekke artikler om brenselceller, som definitivt virker som den mest lovende løsningen for fremtidens mobiltelefoner.

Det har også dukket opp en del originale løsninger, som for eksempel solcelleladere, vindmøller som gir liv til telefonen, en kobling som lar telefoner overføre strøm til hverandre og sammenrullbare ladere. Alt for å forhinde et svært vanlig problem – at telefonen går tom for strøm mens du er på farten.

Alternativ tekst mangler

Rå kraft i plast
Nå har ingeniører fra Brown University kommet opp med et nytt konsept: Batterier med plast som hovedingrediens istedenfor metall. Ingeniørene har allerede laget fungerende prototyper av batteriene, som skal kunne levere hundre ganger mer strøm enn et vanlig AA-batteri.

Foruten den lovende kapasiteten har plastbatteriene også en annen klar fordel. Blandingen de er laget av kan nemlig formes slik du vil, og batteriene trenger ikke være tykkere enn et papirark. Dette innebærer at batteriet kan formes etter telefonens design.

Teknologien er ennå på prøvestadiet, ettersom batteriene fremdeles ikke fungerer helt problemfritt. Det som foreløpig er det største problemet er ladeprosessen. Plastbatterienes kapasitet synker nemlig drastisk for hver gang de lades.

Dersom forskerne på Brown University greier å finne en løsning på ladeproblemet, kan det ikke utelukkes at brenselcellene har fått seg en reel konkurrent i kampen om å være fremtidens energikilde for mobiltelefoner.

(Kilder: Brown University, Slashdot, Techfreep)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen