Susanne Mathiesen Monsen (23) sendte 4 812 tekstmeldinger på to måneder. (Foto: iStockphoto/privat)
Teknofil
Susanne Mathiesen Monsen (23) sendte 4 812 tekstmeldinger på to måneder. (Foto: iStockphoto/privat)

Hun sendte nesten fem tusen SMS-er

Sosiale medier har gitt dramatisk nedgang i SMS-bruk, men det gjelder ikke hos alle.

Ifølge statistikk fra Post- og teletilsynet og Telenor, sendes det stadig færre SMS-er i Norge. Mye av årsaken er antagelig at sosiale medier som Facebook tar over mer og mer av den funksjonen SMS-er har hatt tidligere.

- Særlig interessant er det å se at brukerne går fra tale og sms over til nye kommunikasjonsformer. Jeg er spent på hvordan et mobilabonnement ser ut om fem år, og om vi i det hele tatt har dedikerte abonnementer eller om pakkeløsninger er typisk på tvers av tjenestene, sa direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet før jul.

Men ikke alle har trappet ned på SMS-bruken.

80 tekstmeldinger om dagen

Mens gjennomsnittsnordmannen i snitt sender 97 tekstmeldinger i måneden, eller 1164 i året, sendte bergenseren Susanne Mathiesen Monsen (23) utrolige 4812 tekstmeldinger bare i november og desember.

– Min aldersgruppe bruker mobiltelefonen som digital plattform. Jeg surfer på nett, er på Facebook, Youtube, laster ned TV-serier og sanger og hører på musikk svært ofte i løpet av dagen, sier Monsen.

Markedsdirektør Jarle Alvær i Chess sier Susanne symboliserer den mobile atferden blant unge brukere, og hevder Chess-kundene sender i gjennomsnitt tre ganger flere tekstmeldinger i året enn tallene fra Post- og teletilsynet viser.

Mathiesen mener hennes bruksmønster er helt normalt for hennes aldersgruppe.

– Min mor kaller iPhonen bare for navlestrengen min. Jeg er avhengig av mobiltelefonen. Det er en liten datamaskin som også har en viktig plass når jeg trener og som jeg kan bruke over alt, sier hun.

Les også:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen