Renee James kom med en rekke inspirerende demonstrasjoner i sin keynote-presentasjon på IDF 2013. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Hun vil redde liv med knøttsmå datamaskiner

Intels president mener hun vet hva som skal til.

Hardware.no/San Francisco: Etter at Intel-toppsjef Brian Krzanich sparket i gang IDF 2013, var det hans nestkommanderende, Renee James, sin tur å ta podiet. Det gjorde hun med et smell, og en aldri så liten dose selvskryt for Intel.

– I 45 år har Intel drevet med å finne opp fremtiden. Vi har bygd transistoren, vi har gjort de tingene alle sa at ikke kunne gjøres. Vi har ledet an inn i en ny æra, hvor alt kan drive databehandling, innledet James, og satte dermed standarden for sin presentasjon.

– Se på problemene vi er nødt til å løse

Den nye nestlederen i Intel, hvis tittel noe forvirrende er president, sparer altså ikke på kruttet når hun hilser de mange tusen gjestene velkommen. Det var likevel ikke på noen måte snakk om tomprat, fordi James har store vyer for Intels fremtid – og ønsket også å arrestere de som reiser spørsmål ved Moores lov før hun fortsatte.

– Moores lov har blitt erklært død minst en gang i tiåret så lenge jeg har vært i Intel, men den lever fortsatt i beste velgående, fortalte hun.

Renee James vil ikke gå med på at Moores lov vil nå sin best-før-dato med det første.
Renee James vil ikke gå med på at Moores lov vil nå sin best-før-dato med det første.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– For noen år siden var 22 nm det beste vi kunne se for oss, og nå lager vi transistorer på 14 nm – og vi kan se videre forbi det også. Vi oppnår reelle gjennombrudd i vår forskning hele tiden, og vi gjør det så konsekvent at det virker enkelt sett utenfra, fortsatte James.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen