Hun sladret til moren hans da nett-trollet truet med voldtekt
Teknofil
(Bilde: Twitter/montasje)

Hun sladret til moren hans da nett-trollet truet med voldtekt

Spillanmelder gjorde opp på gamlemåten.

De siste månedene har flere amerikanske medier satt større fokus på kvinnehets i spillbransjen. Både kvinnelige spillanmeldere og spillutviklere har stått frem med sine historier om at de blant annet mottar voldtektstrusler på nettet.

Nå skriver The Guardian om en en australsk spilljournalist som takler hets fra unge Internett-troll på en svært effektiv måte; Hun sladrer til mødrene deres.

21-åringen Alanah Pearce anmelder spill for radio- og TV, samt at hun har sin egen YouTube-kanal. Til avisen forteller Pearce at hun oppdaget at mange av de som sendte henne støtende meldinger ikke var voksne menn, men snarere unge gutter.

Sladret til mødrene

Pearce sier videre at det ikke nyttet å snakke rasjonelt til guttene som hetset henne, fordi de sannsynligvis ikke helt forstod hva de holdt på med. Flere av dem hadde imidlertid kommentert med fullt navn via Facebook-kontoen sin, og da var det en enkel sak for journalisten å finne familiemedlemmene deres.

Hun kontaktet mødrene til fire av de unge trollene som hadde kommet med trusler om voldtekt. Litt senere fikk hun svar fra den ene moren:

– Hun svarte akkurat slik jeg ønsket at hun skulle svare, sier Pearce til The Guardian.

Pearce hevder at det hun opplever som kvinnelig spillanmelder er direkte knyttet til Gamergate, i alle fall hvis du regner kvinnehets som en del av denne debatten. 

– Folk har spurt meg hvorfor denne gutten har sendt meg voldtektstrusler, og om det finnes en sammenheng. Jeg kan bare anta at han har sett en av mine videoer som han ikke likte, eller bare det at jeg er en kvinne i spillbransjen på Internett. Det høres ulogisk ut, men det skjer så mange av oss, sier Pearce.

I ettertid har Pearce moderert uttalelsene sine litt, ettersom hun ikke har klare bevis på at truslene er direkte knyttet til GamerGate:

Hun sier i alle tilfeller at hun fortsatt vil kontakte mødrene i lignende tilfeller fremover, fordi hun tror det vil virke.

Til tross for hetsingen hun opplever, sier hun likevel at det har skjedd en positiv endring i spillmiljøet de siste fem årene, hvor kvinner generelt sett er mer velkomne nå. Hun mener at det er viktig å få frem at det ikke er så ille for kvinner i spillbransjen som man kanskje får inntrykk av.

Ny rapport fra Pew Research Center:
Jenter er lite velkomne i dataspillmiljøer på nettet »

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen