Hull i Windows Media oppdaget

Med oppdateringen til Windows Media Player forsvinner problemet før det har nådd spesielt langt. Hackerne som fant feilen la ut programvare som tillot fjerning av DRM-beskyttelsen på Windows Media-filer, men denne filen ble fjernet fra nettet før mange fikk tak i den.

Ingen DRM er fullkommen sa David Caulton, gruppeleder i Windows Media-divisjonen til CNet News.com. Dette er enda et eksempel på at noen finner en måte rundt teknologien som vi ikke har tenkt på. Vi hører om det, og vi fikser det effektivt for sluttbrukerne før det finnes et godt distribuert verktøy for å fjerne DRM-beskyttelsen fra filer.

Oppdateringen fikser også et problem der Windows Media Player kan bli brukt til å vise reklame, og lure sluttbrukerne til å laste ned blant annet spyware og adware. Dette problemet ble forårsaket av muligheten som beskyttede mediafiler har til å vise en nettside med informasjon om sangen, videoen eller artisten.

Når du legger inn den nye oppdateringen vil du fremdeles være sårbar for visning av popup-vinduer, men du kan velge å ikke laste ned slike sider via programmets innstillinger. Ved å installere en eller annen form for spyware-beskyttelse vil du også være sikret mot at ondsinnete programmer kommer seg inn den veien.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen