Hull i Internet Explorer utnyttes

Internet Storm Center trur at det er russisk mafia som har lagt inn den farlige koden på nettstadane. ISC ønskjer derimot ikkje å gå ut med kva nettsider som har vorte infisert, sidan brukarar med Internet Explorer som besøker sida vil verte infisert heilt utan vidare.

Programvara som blir installert blir i dag berre oppdaga av to antivirusprogram, Sybari og Symantec sine. Den einaste måten ein kan besøke sidene på uten å verte infisert, er ved å bruke ein annan nettlesar enn Internet Explorer, sidan Opera, Mozilla, Mozilla Firefox og Netscape er uberørt av feilen.

Når du installerer Service Pack 2 for Windows XP, vil problemet forsvinne. Med XP SP2 kommer nemlig den første nye versjonen av Internet Explorer på lenge. Microsoft har ikkje uttalt noko om det kjem ein patch til brukarar av Internet Explorer for tidlegare versjonar av Windows.

Det er difor for øyeblikket stor fare for å bli infisert dersom du bruker Internet Explorer til å surfe på nettet med for øyeblikket. Dette er kanskje tidspunktet å prøve ein alternativ nettlesar på?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen