Nye Mate 8 fra Huawei.
Nye Mate 8 fra Huawei. (Bilde: Huawei, Ohishiapply/Shutterstock)

Huaweis nye og kraftige toppmodell er rett rundt hjørnet

Mate 8 byr blant annet på en særs heftig prosessor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huaweis toppmodeller i Mate-serien av mobiltelefoner har fått god mottakelse av de fleste, og her på verket stakk både fjorårets Ascend Mate 7 og den ferske Mate S av med 9 av 10 mulige poeng. For litt siden ble de kjent at et nytt Mate-flaggskip var på vei, og nå foreligger lanseringsdatoen.

Som blant andre PhoneArena melder har sjefen hos Huaweis mobilavdeling bekreftet at Mate 8 blir lansert på det kinesiske markedet den 9. desember, og er dermed altså rett rundt hjørnet.

Skal produsere én million i måneden

Den europeiske lanseringsdatoen er ennå ikke avslørt. Det har tidligere blitt antatt at mobilen ville bli sluppet i resten av verden i forbindelse med CES-messen i januar, men nå ser det altså ut til at den kan komme tidligere.

Telefonen blir tilgjengelig i mange ulike farger, og et par ulike utstyrsnivå.
Telefonen blir tilgjengelig i mange ulike farger, og et par ulike utstyrsnivå. Foto: Huawei

I tillegg til å avsløre den kinesiske lanseringsdatoen kunne Huaweis mobilsjef for øvrig også kunngjøre at selskapet planlegger å produsere én million enheter per måned. Forgjengeren Mate 7 solgte visstnok syv millioner på ett år, så Huawei har med andre ord tilsynelatende enda større tro på den nye toppmodellen.

Iifølge tidligere opplysninger får Mate 8 en skjerm på hele seks tommer, men takket være en svært slank ramme skal mobilen likevel være relativt kompakt. Oppløsningen skal være på 1920 x 1080 piksler.

Heftig prosessor

På innsiden skilter flaggskipet med den nye Kirin 950-brikken, som består av en firekjerners ARM Cortex A7- prosessor på 2,3 GHz og en firekjerners Cortex A53-prosessor på 1,8 GHz. Som blant andre Slashgear meldte tidligere er denne brikken ganske heftige saker, med et testresultat på hele 83 000 poeng i ytelsesmålingsverktøyet Antutu.

Til sammenligning har Tegra X1, en av de kraftigste mobilbrikkene på markedet for øyeblikket, tidligere fått 75 000 poeng med det samme verktøyet. Av andre spesifikasjoner skal Mate 8 få 3 eller 4 GB minne, avhengig av modell, opptil 128 GB lagringsplass og et batteri på hele 4000 mAh.

Den får ellers et hovedkamera på 16 megapiksler, frontkamera på 8 megapiksler og fingeravtrykkleser. Prisen er ikke kjent, men det blir antakelig ikke en spesielt billig modell med tanke på spesifikasjonene.

Vi testet nylig den seneste toppmodellen til Huawei: Konkurrentene bør passe seg for Mate S »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen